Sonorizare stadioane

Meciurile de fotbal sau evenimentele care se desfasoara pe stadioane au doua lucruri in comun: sunt experiente memorabile ce aduc oamenii impreuna si au nevoie de un sunet de exceptie. De aceea, sonorizarea profesionala a unui stadion implica o serie de factori ce trebuie luati in considerare pentru asigurarea unui sunet puternic si echilibrat care sa contribuie la oferirea unei experiente audio de neuitat si succes deplin al evenimentului.

Ofera experiente de neuitat cu sisteme de sonorizare profesionale


Stadionul este locul unde publicul devine al doisprezecelea jucator dintr-o echipa pe fotbal. Publicul este cel care, prin reactiile sale, contribuie la mentinerea atmosferei pe stadion si la sustinerea jucatorilor pentru ca ei sa ofere un spectacol pe cinste.

Dar cum ar fi ca cei din tribune sa nu se auda, iar o activitate atat de antrenanta sa se desfasoare in liniste? Tocmai pentru a evita acest lucru si pentru a mentine entuziasmul pe stadion, ori pentru a putea informa publicul despre diverse evenimente, este nevoie de sonorizare profesionala de cea mai inalta calitate, astfel incat zecile de mii de voci sa fie acoperite de mesajul crainicului si acesta sa fie perceput la fel de bine in fiecare colt al arenei.

Elemente ce pot perturba sunetul intr-un stadion

✔ Reverberatia excesiva 
✔ Absorbtia sunetului in aer liber
✔ Refractia sunetului
✔ Dificultati de inteligibilitate a mesajului
✔ Intarzierea sunetului pe intreaga suprafata a stadionului

Un motiv in plus pentru a acorda atentie sporita acusticii si sonorizarii profesionale a stadionului este folosirea lui si pentru alte evenimente de mare anvergura: competitii sportive, manifestari publice, concerte cu zeci sau sute de mii de ascultatori etc.

Sonorizarea profesionala pentru un stadion implica o serie de provocari, de la proiectarea acustica pana la instalarea solutiei audio potrivite. Odata rezolvate aceste provocari, poti fi sigur ca arena ta va fi prima optiune pentru concerte si evenimente cu public numeros. Renkus-Heinz este unul dintre partenerii nostri care asigura astfel de solutii menite sa mentina adrenalina ridicata la fiecare eveniment de pe stadioane. Bose, Sonance sau Biamp sunt, de asemenea, parteneri cu ale caror produse ne mandrim, avand feedback pozitiv din partea clientilor.

Factori de luat in considerare

✔ Design-ul arhitectural si acustica stadionului
✔ Dimensiunea arenei
✔ Alegerea echipamentelor profesionale de sunet in functie de clima din zona
✔ Echiparea si distribuirea inteligenta a suprafetelor reflectante
✔ Bugetul proiectului

Un detaliu interesant de mentionat este ca majoritatea stadioanelor de fotbal europene au acoperisuri partiale, ce ajuta ca undele sonore sa se reflecte inapoi la spectatori. Sunetul este acel detaliu care face o mare diferenta. Acustica unui stadion contribuie la crearea si amplificarea emotiilor participantilor la eveniment.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.