Analiza si proiectare acustica

Analiza si proiectarea acustica sunt cele care fac diferenta dintre sunet si zgomot. Calitatea sunetului tine de aplicatia dorita (voce, muzica, spectacol, film) si de specificul salii. Spatiile care au nevoie de astfel de solutii sunt in general cladirile vechi, cu arhitectura aparte, dar si cele noi, in care materialele folosite (de exemplu: sticla) reprezinta marea provocare. Scopul final este asigurarea calitatii si uniformizarii sunetului indiferent de locul ocupat in sala.

Solutii complete de acustica pentru proiectul tau


In orice camera sunetul trebuie tinut sub control. De ce? In acest fel, se asigura ca o incapere va fi functionala, va permite o buna comunicare si va stimula colaborarea intre participanti. Noi facem masuratorile acustice si realizam rapoarte precise pentru a oferi clientilor informatii si solutii complete.

Principalele probleme acustice ce pot aparea intr-un spatiul sunt: ecoul, microfonia si calitatea slaba a sunetului.

Ce inseamna analiza acustica?

Analiza acustica a unei sali se refera la evaluarea comportamentului sunetului doar in interiorul acelei incaperi. Intr-o incinta, sunetul se poate clasifica in: sunet direct si sunet reflectat. Sunetul direct este primul perceput de urechea umana. Al doilea tip de sunet este cel care ajunge la urechea umana cu o usoara intarziere, dupa ce se reflecta de un perete sau de o piesa de mobilier din camera.

In lipsa solutiilor de tratamant acustic, undele originale de sunet pot fi distorsionate de reflexiile tarzii, ce cauzeaza ecouri sau interferente. Pentru ca sunetul dintr-o incapere sa fie cat mai natural si clar, este necesara o combinatie intre tipul de tehnologie folosita, amplasare difuzoarelor si materiale care sa ofere izolare fonica.

Folosim produse profesionale NTi Audio pentru realizarea masuratorilor acustice ce constau in:

✔ masurarea numarului de decibeli - asigurarea unui nivel egal de sunet pentru toti spectatorii
✔ evaluarea timpului de reverberatie - cu atentie sporita la materialele folosite in sala
✔ stabilirea nivelului de inteligibilitate a discursului - analizarea nivelului de zgomot de fundal atat cu public in sala, cat si fara

Scopul analizei acustice este proiectarea unei solutii audio adecvate spatiului si modului in care acesta va fi folosit, cu respectarea bunelor practici si a normativelor in vigoare. Acustica buna a unei incaperi va asigura un grad ridicat de intelegere a discursurilor si discutiilor. Impreuna cu inginerii nostri iti oferim servicii complete: de la analiza si proiectare, pana la tratament acustic si alegerea unui sistem audio potrivit incaperii.

Ce inseamna proiectare acustica?

Proiectarea acustica se refera la intelegerea modului in care sunetul se propaga intr-o sala, fie ea noua sau reabilitata, si oferirea de solutii tehnologice care adreseaza specificul salii tinand cont de aplicatia dorita. Acest concept este sau ar trebui gandit inca din faza planului architectural. Printre elementele care se iau in calcul se numara:

✔ dimensiunea spatiului
✔ forma salii
✔ materialele utilizate
✔ aplicatia dorita

Solutiile pe care le oferim in urma analizei si proiectarii acustice includ alegerea tehnologiei potrivite, dimensionarea sistemului audio si tratamentul acustic al salii.

Oferim servicii de analiza, proiectare si tratament acustic pentru:

Sali de conferinta
Sali de curs, aule si amfiteatre
✔ Muzee
Teatre, sali de opera si auditoriu
Stadioane
Cafeteria si spatii publice
✔ Aplicatii speciale

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.