Finastra - Financial Software Solutions

Finastra a luat nastere in anul 2017 prin fuziunea companiilor Misys si D+H. Bazandu-se pe software-ul de arhitectura Fusion si ecosistemul cloud, Finastra se concentreaza pe constructia si implementarea tehnologiilor inovatoare de ultima generatie pentru piata financiara.

Solutii integrate IT, AV, siguranta & securitate


Indiferent de marimea si locatia sa, orice client Finastra va beneficia de servicii eficiente de top, fie ca vorbim despre institutii financiare globale, banci sau uniuni de credit. Gama de solutii pre-integrate si expertiza solida sunt punctele forte Finastra, prin intermediul carora acopera piata de retail, tranzactiile bancare, imprumuturile, trezoreria si pietele de capital.

Solutiile de infrastructura IT reprezinta coloana vertebrala pentru companiile care dezvolta software critic pentru pietele financiare sau de capital. Fiabilitate, redundanta, securitate si siguranta sunt concepte care definesc tema unei proiectari la nivel de excelenta a unei abordari integrate.

GBC, furnizor global agreat Misys - Finastra de peste 10 ani si in baza conceptelor state of the art prezentate, a primit contractul de proiectare, executie si mentenanta pentru:

✔ Infrastructura IT - design and build
✔ Detectie si stingere incendiu in camerele server - design & build
✔ Alimentare si redundanta in camerele server - design & build
✔ Climatizare redundanta in camerele server - design & build
✔ Solutii integrate control acces, pontaj si CCTV - design & build
✔ Solutii audio video
✔ Solutii videowall

Infrastructura IT

Infrastructura IT proiectata si executata are la baza un sistem redundand in configuratie stea organizat in jurul celor 6 camere server principale, asigurand o scalabilitate ridicata a sistemului, dar oferind in acelasi timp un sistem modular care permite reducerea infrastructurii in functie de necesitatile companiei pentru cele 6 zone predefinite. Indiferent ca vorbim de echipamente active Cisco (stack-uri de switch-uri redundante sau suita de AP-uri cu latime de banda alocata dinamic) sau de echipamente pasive (infrastructura cupru sau fibra optica Nexans, jgheaburi, rack-uri si accesorii APC, Nexans, OBO) calitatea componentelor sustin expertiza GBC in asigurarea unei infrastructuri concepute si instalate de ingineri certificati Cisco, Nexans si testata si certificata de producator pentru 25 de ani de garantie extinsa.

Solutie de detectie si stingere a incendiilor

Pentru detectia incendiilor, GBC a ales o solutie tehnica furnizata de Schrack - leader-ul in domeniu - pentru detectarea prin aspiratie in interiorul rack-urilor continand infrastructura IT, lucru care face posibila detectia intr-o faza extrem de incipienta a unui posibil incendiu.

Integrarea intregii solutii in aplicatiile locale de management centralizat, dar si in solutia de Building Management System (BMS) asigura raportarea rapida si automata a incidentelor.

Echipamentele pentru stingerea incendiilor au fost implementate in 6 camere server si folosesc gaz inert pentru stingere. Produsele utilizate sunt la cel mai inalt nivel tehnologic si indeplinesc cele mai noi standarde, iar integrarea solutiei cu celelalte solutii de Securitate si Siguranta ofera automatizarea intregului sistem, dar si protejarea personalului prin prevenirea accesului in caz de deversare, protectie impotriva declansarii accidentale etc.

Tip Societate cu capital privat
Fondata 2017
Tara Romania
Sediu Bucuresti
Industrie Financiar / Tehnologie
Capital Peste 2.1 miliarde Euro
Angajati Peste 10.000
Valoare proiect Peste 1.200.000 Euro
Solutii implementate Infrastructura IT, Detectie Incendiu, Stingere Incendiu, UPS, Climatizare, Control Acces, Flood Control, Room Booking System, Solutii Audio Video, Solutie VideoWall 
Servicii Design, Concept, Proiectare, Executie, Mentenanta
 
UPS - pentru siguranta datelor si a echipamentelor

Protectia impotriva valorilor anormale si caderilor de tensiune este critica pentru functionarea corecta a camerelor server. Solutiile proiectate si executate de GBC includ alimentare redundanta cu energie electrica a unitatilor UPS, alimentarea redundanta a PDU-urilor, dar si alimentare redundanta a fiecarui echipament din camerele server. Astfel, in cazul unei pene de curent, distrugerea unei alimentari principale cu tensiune sau functionarea incorecta a unui UPS, intregul sistem functioneaza fara intreruperi pentru cel putin 15 minute.

Solutie de climatizare pentru camerele server

Solutia de climatizare proiectata si implementata de GBC are la baza puterea degajata a echipamentelor active raportata la volumul camerelor server, dar si la nevoile de expandabilitate ale clientului pe durata de exploatare a intregii solutii. Redundanta este asigurata prin doua sisteme independende, folosind agenti de racire diferiti si alimentate din surse de energie diferite, la randul lor redundante.

Solutii audio-video pentru cafeterias

In cele 6 cafeterii, dispuse cate 2 pe etaj, au fost implementate solutii audio-video ce au venit perfect in completarea arhitecturii spatiilor ce au tematici diferite pe fiecare etaj in parte. Au fost integrate incinte pendante manufacturate de Extron ce ofera un sunet de calitate superioara, amplificatoare profesionale Denon si infrastructaura Sommer Cable. Managementul solutiilor audio-video integrate se realizeaza prin intermediul unui singur panou digital de control amplasat in receptie si presupune distributia unitara sau diferentiata a sunetului in oricare dintre cafeterii.

Solutie de control acces si pontaj

Securitate inainte de toate. Solutiile de control acces proiectate si executate de GBC previn accesul persoanelor neautorizate si faciliteaza accesul angajatilor.

Software-ul „All in One” permite verificarea in timp real a notificarilor incidentelor, dar si programarea flexibila a regulilor de acces in functie de nivelul de securitate dorit, programul de lucru si spatiul unde accesul trebuie permis sau restrictionat.

Solutia integrata de pontaj faciliteaza raportarea lunara a prezentei angajatilor, dar si validarea incidentelor reclamate. Integrarea cu solutiile CCTV presupun validarea automata a prezentei umane si ofera o unealta utila pentru tratarea oricarui incident ulterior raportat. GBC a proiectat si executat sistemul de supraveghere CCTV avand la baza normativele legale in vigoare, dar si nevoia clientului de Securitate si Siguranta, prin validarea accesului si supravegherea zonele critice.

Solutie video-wall pentru zona receptiei

Receptia este punctul primordial de acces si locul in care angajatii si clientii deopotriva isi construiesc prima impresie despre companie. Pentru aceasta zona, GBC a proiectat si executat o solutie de tip video wall, bazata pe ultima tehnologie IPS produsa de Panasonic si suportii videowall Chief. Colaborarea cu arhitectii si furnizorii de furnitura a permis incastrarea impecabila a solutiei in spatiul clientului.

Pe langa rezolutia de inalta fidelitate, solutia permite adresarea dinamica a continutului, acesta putand presupune doar prezentarea logo-ului companiei sau alegerea dinamica a numarului de display-uri pentru afisarea continutului de tip digital signage.

"Avantajul de a primi solutii unificate de concept, proiectare, executie si mentenanta a reprezentat pentru noi un punct cheie atunci cand am ales GBC drept partener pentru implementarea unei solutii de infrastructura IT. Recomandam cu incredere GBC pentru solutii integrate AV."

Viorel-Constantin Cucu, Director Real Estate&Facilities for Europe – Finastra

Parteneriat de durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.