Telemedicina (video si streaming)

Observarea atenta, expertiza medicala si colaborarea cadrelor medicale ce isi desfasoara activitatea in diferite centre medicale ofera sansa consultarii si generarea unui diagnostic prompt si precis. Solutiile de telemedicina ajuta la prevenirea situatiilor grave prin intermediul consultatiilor online si a educatiei medicale oferite pacientilor. Digitalizarea domeniului sanatatii isi face cunoscute beneficile prin acordarea tratamentelor adecvate si revolutionarea serviciile medicale oferite cetatenilor.

Telemedicina - servicii medicale performante la distanta


Digitalizarea interactiunilor dintre medic si pacient ofera servicii la distanta, eficienta si confort atat pentru medici, cat si pentru pacienti, oricand si oriunde. Solutiile de videoconferinta si streaming integrate de noi creeaza scenariul optim pentru telemedicina.

Ce este telemedicina?
Pacientul poate solicita o consultatie online de pe telefonul mobil, laptop, tableta sau calculator cu o conexiune la internet. Printr-un apel audio-video securizat realizat in confortul casei sale, pacientul discuta cu medicul mai relaxat si poate gestiona mai bine urmatorii pasi in realizarea tratamentului. In acest context, exista si posibilitatea ca pacientul sa aiba alaturi un membru al familiei pentru a transmite informatii, sa adreseze intrebari si sa realizeze notite in legatura cu raspunsurile oferite de medic.

Beneficiile telemedicinei (sau solutiei de videoconferinta in domeniul medical):
✔ Consultatiile virtuale pentru a primi asistenta medicala se pot realiza oriunde este pacientul – acasa, la serviciu sau chiar in masina
✔ Medicii pot examina, diagnostica și trata din zone îndepărtate, atunci când distanța reprezintă un obstacol, cum este cazul pacienților care locuiesc în zone rurale și urbane inaccesibile
✔ Elimina costurile unei deplasari, necesitatea de a lua liber de la locul munca sau de a gasi pe cineva sa aiba grija de copil pentru a merge la cabinet
✔ Reduce timpul de asteptare pentru o programare sau elimina complet timpul pierdut intr-o sala de asteptare
✔ Raportul medical, retetele pot fi transmise pacientul prin email
✔ Ofera acces sporit la doctori specialisti aflati la distanta
✔ Siguranta este garantata la toate capitolele: conversatia audio-video dintre pacient si doctor, documentele medicale partajate si plata online a serviciilor medicale cu cardul
✔ Institutiile medicale imbunatetesc calitatea serviciilor medicale, ce va avea ca rezultat si cresterea ROI-ului
✔ Solutiile de videoconferinta si streaming integrate de noi, din care se naste conceptul de telemedicina, schimba regulile jocului in domeniul sanatatii.

Ce specializari medicale pot folosi telemedicina?
In principiu se aplica pentru orice specialitate sau situatie in care nu este nevoie de un control clinic.
Telemedicina nu inlocuieste consultatia fata in fata atunci cand este necesara, ci doar o completeaza.

Solutiile de videoconferinta fac parte deja din realitatea noastra cotidiana de comunicare. Din acest motiv, trecerea pacientului la experienta de telemedicina este un pas firesc, simplu si practic pentru a beneficia de serviciile medicale necesare in mentinerea starii de sanatate.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.