Tehnologii imersive in educatia medicala

Experienta vizuala poate facilita procesul de invatare si consolidare al informatiilor, iar experientele imersive contribuie la cunoasterea etapelor si procedurilor medicale complexe. Unul din avantajele tehnologiei imersive este reprezentat de capacitatea acesteia de a permite reluarea instruirilor, exercitiilor si a simularilor in vederea perfectionarii si imbunatatirii modului de operare, ingrijire, acordare a tratamentului, analizare a fiselor pacientilor si pastrare a unei relatii optime pacient-cadru medical.

Tehnologii imersive in educatia medicala


Spitalele universitare sunt responsabile de modelarea mintilor viitorilor medici. Pentru a-si indeplini misiunea, cadrele didactice au nevoie de digitalizarea sistemului medical de predare si invatare.
Realitatea virtuala (VR), inteligenta artificiala (AI) si realitatea augmentata (AR) devin un instrument puternic de instruire. Simuleaza scenarii din viata reala, iar studentii vad si interactioneaza cu informatiile pentru a invata tehnici si proceduri inainte de a ajunge sa le aplice intr-un spital.

Principalul beneficiu al tehnologiei imersive in formarea medicala este oferirea unui mediu sigur de invatare. Studentii si rezidentii pot folosi simularile pentru a exersa tehnicile intr-o gama variata de proceduri medicale. Totodata, le ofera scenariul optim pentru imbunatatirea abilitatilor prin practica repetata.

Tehnologia devine din ce in ce mai accesibila. Aparatura medicala este costisitoare si delicata. Cum ar fi daca echipamentul medical si tehnicile corespunzatoare pentru utilizarea acestuia ar putea fi reproduse pe calculatoare si dispozitive digitale (de exemplu ochelari VR) special echipate pentru activitatile necesare? Prin abordarea practica in universul digital, studentii si rezidentii au acces mai facil la procese, proceduri si pot interactiona cu colegii si instructorii. Astfel, toti cei implicati dobandesc perspective si insight-uri relevante.

Beneficiile realitatii virtuale si laboratoarelor de simulare:
✔ Experiente de invatare imersive
✔ Utilizare intuitiva, usor de invatat
✔ Simuleaza scenarii din viata reala | Cursantii pot exersa proceduri sau tehnici inainte de a le efectua in spital sau in clinica
✔ Simularile pot fi configurate si reglate cu usurinta
✔ Mediu sigur pentru imbunatatirea competentelor prin practica repetata
✔ Sporirea competentelor medicale si increderii in sine prin cresterea gradului de engagement
✔ Solutii de colaborare cu monitorizare audio-video si functii de control, inregistrare si partajare multimedia

Sesiunile de training cu tehnologii imersive in spitalele universitare ofera facilitati-cheie atat pentru cursanti, cat si pentru profesori. Modul in care aceste tehnologii pot remodela si imbunatati educatia medicala este acela de a transfera dobandirea cunostintelor dincolo de prezentarile statice. Datorita capacitatii de formare nelimitata intr-un mediu simulat din viata reala, studentii si rezidentii isi construiesc o baza mai solida si accelereaza obtinerea de expertiza in practica clinica. Tech trend: Senzor EEG integrat intr-o casca VR comerciala pentru a masura activitatea cerebrala în timpul interactiunilor VR imersive.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.