Solutii de videoconferinta

La fel ca multe aspecte ale vietii noastre, educatia a suferit schimbari majore in ultimii ani iar aceste schimbari se reflecta vizibil si in eforturile sustinute de digitalizare a sistemului educational. In insitutiile de invatamant se folosesc noi instrumente, inclusiv solutii de videoconferinta ca mijloc de predare si comunicare cu studentii.

   Solutiile de videoconferinta - urmatorul pas catre educatia interactiva


Exista cateva beneficii cheie ale utilizarii videoconferintelor in educatie, unul dintre beneficii fiind posibilitatea de a aduce cursurile si a alte activitati educationale online, facand astfel educatia mai accesibila. Multi studenti si profesori sunt de acord ca utilizarea eficienta a solutiilor de videoconferinta in sala de clasa poate face invatarea mai captivanta si mai participativa.

Cum solutiile de videoconferinta rezolva problemele si satisfac nevoile in educatie:
✔Prezenta lectorilor din afara universitatii
✔Pregatirea suplimentara a studentilor
✔Tranzitia de la sistemul clasic de predare la cel digital interactiv
✔Incurajarea participarii active si a colaborarii
✔Discutii de grup si proiecte comune
✔Intalniri ale profesorilor si personalului administrativ
✔Conferinte cu lectori din afara instutiei
✔Indepartarea barierelor dintre profesori si studenti

Solutiile de videoconferinta puse la dispozitie de GBC® constau atat din componente software precum aplicatiile de videoconferinta Zoom, Microsoft Teams, Google Meet sau Webex, cat si din componente hardware precum camere web si echipamente de sonorizare.

Microsoft Teams este un hub digital ce reuneste intr-un singur loc conversatiile si continutul, fiind astfel o unealta extrem de utila pentru cursuri interactive, in mediul educational modern. Microsoft Teams permite organizarea de cursuri, webinarii si sesiuni de training online cu pana la 10.000 de persoane, partajarea si editarea in timp real a fisierelor in format Word, PowerPoint si Excel, cat si partajare de fisiere audio, video sau partajare ecran (share screen) la calitate ireprosabila.

Google Meet este aplicatia de videoconferinta dezvoltata de Google, ce faciliteaza colaborarea interactiva intre profesori si studenti, prin ore de curs virtuale, conversatii in grup si posibilitatea de partajare documente. Pot fi organizate intalniri virtuale cu pana la 250 de participanti activi si evenimente online de livestreaming cu pana la 10.000 de urmaritori. In plus, aplicatia permite inregistrarea sesiunilor video cu posibilitatea de a fi vazute din nou.

Zoom este un program software de videoconferinta si colaborare, ce permite efectuarea apelurilor audio-video de pe dispozitive diverse precum telefoane, tablete, laptopuri, display-uri sau table interactive, cu pana la 1000 de utilizatori simultan. Zoom faciliteaza comunicarea la distanta prin intalniri unu-la-unu, videoconferinte de grup, partajarea ecranului (screen share), organizarea de webinarii cu sesiuni de vot cat si posibilitatea de inregistrare a sedintelor sau orelor de curs.

Aplicatia Webex reuneste modurile de colaborare de apelare, intalnire si mesagerie intr-o experienta perfecta, captivanta, incluziva si inteligenta. Utilizatorii pot folosi orice computer, tableta, telefon, browser sau dispozitive Cisco pentru a se conecta si pot elimina barierele lingvistice cu traducerea in timp real in peste 100 de limbi. Webex pune la dispozitia utilizatorilor optiunile de transcriptii automate, note si evidentieri, cat si spatii pentru a programa intalniri cu studentii.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.