Laboratoare de realitate virtuala VRLab Academy

Laboratoarele VR contin toate conceptele necesare, intr-un laborator de realitate virtuala de ultima-generatie si ofera experimente interactive bazate pe VR, care ii ajuta pe studenti sa efectueze experimente complexe si rare intr-un mediu sigur si propice pentru invatare. VRLab Academy, pune la dispozitia profesorilor si studentilor peste 200 de experimente stiintifice disponibile atat cu ochelari VR, cat si utilizand PC/laptop.

   Stiinta pe intelesul tuturor cu laboratoarele de VR


Cu VRLab Academy, studentii vor studia experimente cu tehnologia de realitate virtuala, care creste capacitatea de a invata prin intermediul memoriei virtuale si vor putea studia toate kiturile de experiment folosind doar computerul sau ochelarii VR.

Echipamentul de laborator si pregatirea probelor necesita adesea atat timp, cat si resurse financiare pentru materialele consumabile. Laboratoarele de realitate virtuala reduc aceste doua cheltuieli, deoarece mostrele sunt disponibile cu usurinta si nu exista pierderi de timp sau resurse care pot fi cauzate de un echipament deteriorate de exemplu. Prin urmare, creste accesibilitatea si disponibilitatea sistemelor de invatare empirice.

In plus, lucrul direct cu substante chimice periculoase, cat si posibilitatea de accidente de laborator, pot face ca unele experimente sa fie greu accesibile studentilor, in laboratoarele clasice. Cu toate acestea, aceste tipuri de experimente pot oferi in continuare oportunitati atat de mari de invatare pentru studenti, iar realitatea virtuala poate face posibila efectuarea unor astfel de experimente fara nicio problema de siguranta.

Beneficiile laboratoarelor virtuale:
✔Digitalizarea procesului de invatare
✔Experimente cu grad de acuratete ridicat adaptate curriculei academice
✔Acces la o multitudine de resurse experimentale
✔Eficientizarea metodei de predare
✔Exemplificarea componentei teoretice prin practica
✔Stimularea creativitatii, curiozitatii, atentiei, gandirii

Profesorii au la dispozitie peste 200 de laboratoare si mai multe exemple de simulari de laborator virtual in diverse domenii. De exemplu, profesorii de chimie ar putea folosi realitatea virtuala pentru a studia proprietatile moleculelor sau cinetica reactiilor chimice. In experimentul “Legea proportiilor definite: formula unui hidrat“, studentii pot investiga cristalizarea si fractia anhidra intr-o sare hidratata. In mod similar, cercetatorii in fizica ar putea folosi simulari VR pentru a studia efectele gravitatiei, fractiei si fortei, la fel ca in experimentul de miscare circulara si frecare statica din laboratorul de mecanica.

In general, simularile de laborator VR au potentialul de a revolutiona modul in care efectuam experimente si cercetari intr-o varietate de domenii. Capacitatea de a crea medii realiste, captivante si de a desfasura experimente la scara mai mare face ca VR-ul sa fie un instrument extrem de valoros pentru educatie.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.