English Romanian
English Romanian

Continuam proiectele GBC in domeniul educational la UMF Carol Davila

Pe langa ceremonia de deschidere a anului universitar, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila a sarbatorit si inaugurarea unui amfiteatru nou, modern si automatizat, un proiect manageriat si implementat de GBC.

Decizia de a introduce tehnologie moderna in universitate este una fireasca in contextul societatii moderne actuale unde avem nevoie sa implementam noi metode de predare si invatare, adaptate secolului prezent.

Rolul tehnologiei educationale la nivel de universitate este acela de a asigura un set de instrumente si materiale didactice colaborative, interactive, eficiente, care sa duca la o modernizare a educatiei prin identificarea nevoilor studentului, schimbarea atitudinii acestuia fata de invatare, diminuarea abandonului studiilor si nu in ultimul rand, economisirea timpului si banilor alocati la nivel de institutie.

Solutii de proiectie si afisaj profesionalSolutii de proiectie si afisaj profesional

Pe langa cursuri si seminarii, Sala Aula – Carol Davila gazduieste adesea evenimente de tip conferinte, reuniuni, sau simpozioane, fiind un reper in viata stiintifica si culturala a capitalei.

Alegerea solutiilor de videoproiectie a fost facuta urmarind criterii precum dimensiunea mare a incaperii, necesitatea unui sunet clar care sa sustina proiectiile, asigurarea vizibilitatii din orice unghi si controlul asupra echipamentelor.

Astfel, am optat pentru instalarea videoproiectorului Panasonic DZ10K cu 10,000 lumeni, ce asigura o imagine de calitate pentru orice tip de prezentare. Instalat pe suportul dedicat, videoproiectorul reda documentele pe un ecran de proiectie de 6m, oferind o vizibilitate ridicata in incinta salii, pentru toti participantii.

Vizibilitatea marita a ecranului de proiectie de 6m a fost intarita de display-urile de afisat de 50 inch pozitionate la nivelul spectatorilor din primele randuri si display-uri de 70 inch pe care prezentatorii din prezidiu sa poata urmari materialele difuzate.

Pupitrul prezidiului a fost si el echipat cu un sistem de discutii Televic foarte usor de utilizat si care nu necesita alte echipamente suplimentare si dispune de un panou de comanda si control intuitiv si la indemana.

Sistem de management video si infrastructura de control

Pentru ca semnalul audio si semnalul de control sa poata atinge o distanta mai mare de 50m, am creat un sistem de management video fiabil si usor de utilizat, prin infrastructura CAT6 prin cablu LAN, ce functioneaza 24/7.

Partea de control a fost asigurata de echipamente Neets cu functii basic pentru masa de prezidiu (pornire, schimbare surse video), panou 8 butoane destinate participantilor (unde acestia pot schimba sursele de la oricare din cele patru prize existente pe masa) si o infrastructura de administrator.

Mai mult, administratorul are acces la un PC montat in acelasi rack cu celelalte echipamente, de unde poate initia actiuni precum pornire, oprire echipamente sau ajustari audio. Pentru a ne asigura de fiabilitatea si siguranta echipamentelor, toata infrastuctura de control a fost realizata printr-o retea dedicata LAN, separata de cea a universitatii.

De asemenea, pentru situatiile de intrerupere a energiei electrice, a fost adaugat un UPC pentru redundanta care va lasa timp utilizatorilor sa opreasca echipamentele si sa le fereasca astfel de intreruperi bruste care pot duce la eventuale pagube.