English Romanian
English Romanian

sistem planetarium digital la ObservatorPrimul sistem planetarium digital din Romania, instalat la Observatorul Astronomic

 

Incepand cu luna octombrie, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucuresti dispune de un echipament performant de videoproiectie special creat cu scopul de a ne ajuta sa intelegem si sa observam felul in care functioneaza universul.

Digitarium este un echipament portabil care aduce toate beneficiile unui Planetariu, alcatuit din doua cumponente principale: unitatea de videoproiectie Digitarium si o cupola gonflabila alcatuita din sase straturi speciale ce indeplineste rolul unui ecran de proiectie sferic. Avand o inaltime de 3,2 m si un diametru de 5 m, cupola gonflabila poate atinge o capacitate maxima de 25 de adulti sau un grup de 40 de copii.

Planetariul digital portabil se adreseaza categoriilor de orice varsta si poate fi un instrument incredibil de predare. Tocmai din acest motiv, producatorii sistemului pun la dispozitie, odata cu achizitionarea echipamentului, software-ul gratuit de predare, impreuna cu un set de lectii, incurajand astfel predarea astrologiei.

Lectiile argumentate, create sub forma digitala sunt foarte usor de urmarit intrucat videoproiectia consta in scenarii reale care reusesc sa capteze audienta printr-un continut puternic si interesant, expus intr-un mod unic la care nu avem altfel acces. Acestea sunt adaptate pentru diferite nivele de pregatire, de la prescolari la liceeni si cuprind subiecte precum: ‘Povesti din cer’, ‘Planete’, ‘Navigatii Stelare' sau ‘Soarele’.

Echipamentul Digitarium este cu atat mai important cu cat ne ofera posibilitatea sa explicam celor mici care este pozitia Pamantului in univers facand o calatorie incredibila printre stele si chiar dincolo de galaxia noastra. Aceasta simulare volumetrica asupra galaxiei noastre, creata in colaborare cu o echipa internationala de astrofizicieni, atinge un nivel de realism de neimaginat si face posibila chiar si vizualizarea anumitor faze ale planetelor sau stelelor de-a lungul timpului.

Tehnologiile avansate utilizate pentru crearea acestui gen de echipament ne asigura de calitatea imginilor proiectate, cu o focalizare clara, contrast ridicat si o separare minima a culorilor. Mai mult, proiectiile sunt insotite de un sunet clar care intareste povestile simulate.

Fiind un echipament portabil care nu necesita foarte mult timp pentru instalare sau dezinstalare, Sistemul Digitarium poate fi transportat cu usurinta in locatii diferite, oferind astfel ocazia mai multor vizitatori de a participa la demonstratiile si lectiile astrologice.

Observatorul astrologic ofera tuturor celor interesati posibilitatea de a urmari fascinanta lume a planetelor prin echipamentele din dotare.

Curand vom putea participa la activitati astrologice in interiorul cupolei planetariu digital portabil. Pentru alte informatii sau detalii privind programul de vizita, va rugam consultati pagina astro-urseanu.ro .

Introducere Planetariul Digital Portabil

Lectii educationale gratuite oferite de producator

Informatii si referinte astrologice