Universitatea George Bacovia, din Bacau

Universitatea "George Bacovia" din Bacau este institutia de invatamant superior ce ofera programe educationale de licenta si master cu specializari in administratie publica, management, drept, economia comertului, turismului si serviciilor, stiinte penale si criminalistica. Universitatea ofera servicii educationale complete, asigurand programe de licenta, master si postuniversitar. Punand accent pe predarea moderna si schimbul de experienta, institutia de invatamant superior le permite studentilor sa isi consolideze cunostintele si sa cunoasca noi abordari didactice prin programul Erasmus.

Comunicarea vizuala high-end pentru un proces educational high-tech


Comunicarea profesionala AV a fost dusa la alt nivel in aula “Moldova”, amfiteatre, salile pentru seminarii si laboratoare de informatica din cadrul Universitatii "George Bacovia". Solutiile interactive, de afisare si sonorizare implementate de GBC® cresc gradul de productivitate atat in timpul orelor de curs, cat si in cel al conferintelor la nivel universitar, devenind un exemplu de urmat pentru digitalizarea sistemului educational din Romania.

Aula “Moldova”
Ecranul LED 4 x 2 m, cu rezolutie 1024 x 512 pixeli, luminozitate 900 nits, pixel pitch 3.9 mm, redefineste experienta vizuala in procesul educational. Asigura afisarea clara, cursiva si coerenta a continutului si raspunde cerintelor comunicarii digitale. Continutul pe ecranul LED poate fi transmis de pe PC-ul all-in-one Newline cu ecran touch si camera incorporata de la catedra pentru a demonstra adaptabilitatea solutiilor audio-video in functie de contextul situatiei. De exemplu, profesorul poate scrie, realiza adnotari, desena cu precizie pe ecranul touch si poate folosi monitorul profesional all-in-one Newline, cu rezolutie 4K Ultra HD, pentru scenariul online.

Experienta high-tech de afisare este completata de un pupitru digital.
Pupitru digital este utilizat de studenti si doctoranzi pentru a sustine lucrarile si prezentarile, iar continutul de pe tableta aflata pe pupitru poate fi afisat si pe ecranul LED pentru si mai multa comprehensibilitate in procesul comunicational. Studentii, doctoranzii, invitatii speciali pot reda continut diversificat de pe o sursa externa portabila, pe care o insereaza in pupitrul digital, exemplificand un scenariu de functionare simplu si practic de zi cu zi. 

Solutia de videoconferinta de la Aver afiseaza un continut rezolutie Full HD, fie ca vorbim de videoconferinta (60 fps), fie ca vorbim de continut prin HDMI. Totodata, functiile PTZ (panoramare, inclinare si zoom) ofera o experienta de comunicare confortabila si in care mesajul este transmis cu precizie.
Acuratetea informatiilor prezentate ajuta profesorii sa evalueze capacitatile studentilor si doctoranzilor si contribuie la crearea unui proces educational mai eficient.
Sistemele Aver de inregistrare si transmisie video live pe site-ul propriu si/sau pe retelele sociale reprezinta beneficiul ce fac diferenta in era high-tech. Astfel, audienta observa implicarea si transparenta in experienta educationala, iar Universitatea "George Bacovia" demonstreaza ca este o institutie care are o viziune clara asupra importantei tehnologiei in procesul de predare-invatare.

Prin solutiile audio inteligente integrate, reuniunile devin mai antrenante, ideile decurg liber, iar colaborarea atinge noi dimensiuni. Coloanele de perete si difuzoarele in tavan ofera o acoperire completa si uniforma, si, totodata, o inteligibilitatea a vocii optima indiferent de pozitionarea ascultatorilor in sala.

Laboratoare informatica
Cele 2 laboratoare de informatica au fost dotate fiecare cu 14 PC-uri cu monitor pentru studenti si 1 laptop pentru profesori, cu scopul asigurarii unui cadrul optim de desfasurarea a procesului de predare-invatare. In cadrul laboratoarelor, au fost integrate si solutii de afisare si educationale interactive.
Prin cele doua display-uri LG pozitionate in orientare portret, profesorul afiseaza continutul si transmite informatia catre display-uri de pe laptop.
Display-urile interactive Prowise Ten 65”, cu modulele OPS Prowise si camerele web Yealink, creeaza scenariul hibrid Ultra HD fiabil si performant in procesul educational.
GBC a gestionat si aspectele de infrastructura audio-video si IT necesare pentru a furniza o solutie integrata ce vor schimba comunicarea si colaborarea dintre profesor si studenti.

Amfiteatre si sali pentru seminarii
Toate cele 4 amfiteatre au fost dotate cu display-uri Prowise Ten G2 de 75” si 86”, module OPS Prowise si standuri de perete Prowise ce integreaza firesc educatia interactiva in Universitatea “George Bacovia”.
Profesorii au la indemana instrumente digitale si software-uri educationale intr-un singur loc, aspect practic ce schimba radical procesul de predare-invatare. Mai mult decat atat, software-urile Prowise sunt dezvoltate in conformitate cu standardele autoritatii globale pentru securitate cibernetica BSI.
Conectarea cu studentii se realizeaza usor si este adaptabil pentru stilul personal al fiecarui profesor. Functia de “Screencasting” permite partajarea continutului pe display-ul interactiv Prowise Ten G2 de pe orice dispozitiv prin AirPlay, Chromecast, Miracast, Reflect. Profesorii beneficiaza astfel de o solutie complet wireless fiabila, dar si sigura prin adaugarea unui cod PIN.
Sesiunile de videoconferinta se realizeaza cursiv prin camere web Yealink, iar pe monitorele interactive Newline sunt vizualizati participantii online.
In amfiteatre, experienta vizuala a fost completata de sistemul de sonorizare Monacor, integrat si in aula “Moldova”, pentru un sunet puternic si o claritate desavarsita pentru toti participantii.

Sistemele de afisare, sonorizare profesionala si educationale interactive integrate la Universitatea “George Bacovia” exemplifica beneficiile variate pe care le aduc solutiile audio-video in scenariile zilnice de utilizare si cum faciliteaza activitatea profesorilor pentru a sprijini studentii in dezvoltarea lor.

Parteneriat de durata

GBC® asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.