Facultatea de Fizica a UVT, Timisoara

Facultatea de Fizica a Universitatii de Vest din Timisoara (UVT) este o institutie academica care ofera programe de studiu in domeniul fizicii. Acesta este un departament universitar specializat in cercetare si educatie in stiintele fizice. Facultatea poate acoperi o gama larga de subiecte fizice, inclusiv mecanica, termodinamica, optica, fizica cuantica, fizica nucleara si alte discipline.

Planetariu state-of-the-art pentru studiul Universului


Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara beneficiaza acum de solutia de calitate si eficienta de planetarium formata din StarDome 1600/2400 4K DLP Laser PRO, videoproiector Barco, software astronomic Shira Universe, PC Dell, monitor LED IPS Dells si sistem de sunet 5.1 Home Theater Yamaha.

Prin solutia de planetariu custom made realizata de GBC®, studentiii si vizitatorii pot naviga prin spatiu de la Pamant pana la marginile Universului cunoscut si pot intelege mai bine conceptele teoretice.
Videproiectorul Barco ofera continut cu rezolutie 4K pe cupola pentru experiente imersive de asimilare a informatiilor in procesul educational. Ofera o reproducere fidela a culorilor, iar orientarea 360° permite scenarii multiple de afisare.

Nucleul Shira Universe este Mitaka, un software dezvoltat de Proiectul Four-Dimensional Digital Universe al Observatorului National Astronomic al Japoniei.

Beneficiile software-ului Shira Presenter:
✔ Permite vizualizarea cerului in orice loc de pe suprafata Pamanatului si de pe orice corp din sistemului solar, la orice moment din timp din viitor si trecut
✔ Este capabil sa redea filme de pana la 4K fulldome cu 24, 30, si 60 fps
✔ Afiseaza obiecte spatiale si simuleaza calatorii spatiale in regim 3D
✔ Permite zboruri catre sistemele planetare extrasolare
✔ Reda fisiere in formate jpg, png, wav, mp3 pe cupola domului
✔ Afiseaza volumetria Caii Lactee in timp real
✔ Posibilitatea de a genera prezentari noi personalizate
✔ Functia “Shader to Dome” care arata ecranul complet al consolei
✔ Creeaza cadre pana la 4K fulldome
✔ Afiseaza constelatii 3D colorate in moduri diferite in timpul zborului din spatiu
✔ Permite control de la distanta bazat pe internet prin tableta sau Ipad

Sistemul de sunet Yamaha completeaza comunicarea vizuala cu un sunet surround datorita tehnologiei Cinema DSP ce recreeaza atmosfera si efectele sonore ale unui cinematograf. Astfel, confera si mai multa veridicitate prezentarilor educationale. Ofera atat un fundal sonor echilibrat intre dialog si efecte, cat si un sunet clar si dinamic ce urmareste actiunea pentru dezvoltarea unor lectii captivante. Totodata, reda continut video 4K de inalta calitate la 60 de cadre pe secunda, suporta tehnologia HDR care duce calitatea imaginii la un alt nivel si continutul 3D pentru o experienta de vizionare tridimensionala.

Monitorul Dell 27” reglabil, cu rezolutie 4K, tehnologie LED IPS si certificare energetica Energy Star ofera toate beneficiile necesare pentru a asigura un control clar, complet si confortabil asupra continutului afisat.

Planetariul integrat de GBC® ofera o experienta vizuala de impact, completata de un sunet de inalta definitie, ce contribuie decisiv la formarea viitorilor fizicieni. Descopera aici sistemul de planetariu de la Facultatea de Fizica UVT si testimonialele decanului Mihai Lungu si profesorului Florin Secosan.
Useful insight: GBC® ofera solutii complete pentru planetarii - proiectie, dome, scaune planetarium, sunet, amenajare design&build.

Parteneriat de durata

GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.