Facultatea de Fizica, Universitatea din Bucuresti

Oferind programe superioare de formare academica inca din 1864, Facultatea de Fizica, UB, reprezinta una dintre institutiile emblematice ale lumii fizicii. Programele de Licenta, Master si Doctorat se concentreaza pe nevoile si necesitatile studentilor. Prin cele 9 centre de cercetare, Facultatea de Fizica acopera domenii de actualitate: fizica cuantica avansata, materie nucleara in conditii extreme, fizica teoretica, transfer tehnologic - 3nano-sae si multe altele.

Tehnologia informatiei, mai usor de inteles cu

Laboratorul de robotica modern


Prin proiectul “Ecosistem digital pentru invatare sustenabila la Universitatea din Bucuresti – EDIS-UB”, Facultatea de Fizica ofera studentilor medii de invatare moderne, concentrate pe exemplificarea teoriei prin practica si utilizarea instrumentelor digitale.

GBC® a creat scenariul interactiv, dinamic si high-tech de invatare ce are un impact benefic asupra intregii comunitati academice. Solutia oferita de GBC® pentru digitalizarea educatiei reprezentata de roboti cu aspect umanoid, brate robotice cu 6 axe, respectiv 4 axe, contribuie la imbunatatirea experientei de consolidare a cunostintelor studentilor. Echipamentele educationale integrate in laboratorul de robotica faciliteaza accesul la informatie si aduce plus valoare programului de Robotica, atat la nivel educational, cat si de cercetare academica.

Prin alegerea solutiei GBC®, studentii, profesorii, cercetatorii si academicienii Facultatii de Fizica, UB, beneficiaza de tehnologie de ultima generatie. Aportul semnificativ al laboratorului de robotica isi pune amprenta asupra procesului didactic, rezultand in o mai buna experienta educationala.

Datorita capacitatii de miscare de 25° si de recunoastere a pozitiei in spatiu, a senzorilor inertiali si de adaptare la mediu, sistemului de sonorizare si a conectivitatii facile, studentii programului de studiu Calculatoare si Tehnologia Informatiei vor putea folosi componentele laboratorului de robotica pentru a aprofunda tematica senzorilor si a sistemelor senzoriale utilizate in robotica, limbajele de programare pentru roboti, precum si sistemele de conducere in robotica.

De asemenea, solutia oferita de GBC® Facultatii de Fizica, UB, este mai mult decat un laborator. Aceasta determina crearea stagiilor de pratica de cercetare moderne ce pun la dispozitia studentilor si nu numai, echipamentele necesare pentru obtinerea performantei academice.

Robotii educationali contribuie la intelegerea limbajelor de programare C++ si Python, oferind o abordare moderna a invatarii. Compatibilitatea cu diverse sisteme de operare familiarizeaza studentii cu tehnologiile utilizate, facilitand accesul pe piata fortei de munca high-tech.

De la microcontrolere si microprocesoare, la electronica digitala si sisteme incorporate, comunitatea studenteasca are oportunitatea de a invata si experimenta tehnologiile specifice fizicii si ingineriei.

Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii din Bucuresti reprezinta o referinta relevanta in dezvoltarea tematicilor de cercetare in domeniul fizicii si ingineriei.

Cu peste 150 de ani de existenta, Universitatea din Bucuresti continua sa consolideze cunostintele sutelor de tineri care au finalizat sau urmeaza studiile programelor de Licenta, Master sau Doctorat. Facultatea de Fizica, UB – transpune informatia in cunoastere si cunoasterea in cercetare multidisciplinara.

Parteneriat de durata

GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.