Enel Meeting Room Tesla

Prezent pe piata romaneasca din anul 2005, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privati din domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile. Cu o cota de piata si un portofoliu semnificativ de clienti atat pe piata de energie reglementata, cat si pe cea libera, Enel, prin companiile Enel Energie si Enel Energie Muntenia, este liderul pietei de furnizare de energie electrica din Romania.

Venind in intampinarea nevoii companiei Enel de a dota noul sediu din cladirea de birouri Day Tower cu echipamente AV de ultima generatie, GBC s-a ocupat de designul, proiectarea si implementarea unui sistem integrat de video proiectie - audio pentru sala de board Meeting Room Tesla.

Sistemul implementat de GBC la sediul companiei Enel este compus din solutii de videoproiectie produse de Panasonic, Screen Inovations si Draper, solutii audio produse de Biamp si Bose, solutii de control produse de Crestron si solutii de rezervare meeting rooms produse de Evoko.

Solutiile audio din sala de board Meeting Room Tesla au in componenta server audio digital Biamp TesiraFORTÉ  cu functii de mixare a fluxurilor audio si atenuare a reverberatiilor, microfoane tip pendand Biamp Parlé TCM-1 cu tehnologie Beamforming de urmarire a vorbitorului activ, amplificator Bose PowerShare PS602 si difuzoare Bose EdgeMax EM90 si EdgeMax EM180 cu sunet directional, menite sa ofere o experienta a sunetului cat mai naturala sesiunilor de videoconferinta.

Biamp TesiraFORTÉ AVB VT4 este un procesor audio digital ce beneficiaza de 12 intrari si 8 iesiri analogice, si pana la 8 canale audio configurabile prin USB, ceea ce permite utilizatorului sa conecteze o multitudine de surse si destinatii, un lucru necesar in salile de conferinta moderne. Unitatea este „creierul” sistemului audio si are multiple functii pentru filtrarea, procesarea si directionarea semnalelor audio. GBC este cel mai mare distribuitor Biamp in Romania si certificat pentru instalarea si configurarea solutiilor Tesira.

Biamp Parlé TCM-Pendant este un microfon pentru tavan cu tehnologie proprietara Biamp numita AVB, tehnologie Beamtracking cu trei zone de 120° ce ofera o acoperire de 360°, ce poate urmari si mixa inteligent conversatiile purtate in aria sa de acoperire. Spre deosebire de microfoanele conventionale care au un model de captare predefinit, microfoanele cu Beamtracking pot sa-si modifice acest model in timp real in functie de pozitia sursei de sunet. Astfel, utilizatorul se poate misca prin camera de conferinta fara ca nivelul sau claritatea sunetului sa se modifice.

Bose PowerShare PS602 este unul dintre cele mai versatile amplificatoare de inalta performanta disponibile pe piata datorita tehnologiilor brevetate folosite, preluate de la seria de amplificatoare PowerMatch, dar si a performantelor audio si fiabilitatii remarcabile. Tehnologia PowerShare brevetata, permite distribuirea asimetrica a puterii de 600w in toate iesirile, ceea ce ofera mai multa flexibilitate si posibilitatea de utilizarea amplificatorului la putere maxima.

Cele 4 difuzoare premium pentru tavan Bose EdgeMax beneficiaza de tehnologia de pozitionare liniara Bose PhaseGuide, driver de compresie pentru sunet de cea mai buna calitate. Difuzoarele EdgeMax EM90 au o acoperire nominala orizontala de 90°, fiind proiectate pentru a fi pozitionate in colturile incaperii, in timp ce difuzoarele EdgeMax EM180 au o acoperire nominala orizontala de 180 °, pentru situatiile in care se instaleaza pe mijlocul incaperii. Astfel, se creaza o experienta unica a distributiei sunetului, apropiata de experienta naturala a sunetului si asociata sursei vizuale.In completarea solutiei audio implementate de GBC in sala de board Meeting Room Tesla, au mai fost instalate un videoproiector Profesional Laser Panasonic cu luminozitatea de 9400 lumeni ascuns in plenum cu ajutorului liftului profesional Revelation B manufacturat de Draper, asigurand o integrare totala a solutiei si un aspect elegant salii, pe langa o reducere cu 60% a zgomotului de fond in sala, atat de necesara unei sesiuni de videoconferinta reusite.

Imaginea este afisata pe un ecran de ultima generatie cu tehnologie ALR de respingere a luminii ambientale de la Screen Innovations, model  Zero Edge Pro 111.

Echipamentele sunt controlate centralizat cu ajutorul unei tablete wireless profesionala Crestron, incluzand tot sistemul audio video, controlul iluminatului, dar si definirea de scenarii functionale automate bazate pe experienta clientului (conferinta, prezentare, video, etc.).

Solutia a fost completata in mod natural cu o solutie de rezervare a salilor de intalniri a producatorului Evoko, cu integrare nativa in mediul Office 365 al clientului.

Solutiile audio implementate de GBC in sala de board Meeting Room Tesla din noul sediul al companiei Enel, satisfac nevoia companiei de a avea o sala de board dotata cu echipamente user-friendly de ultima generatie, unde sa poata desfasura intalniri de succes, cu comunicare eficienta si o calitate audio ireprosabila.

Parteneriat de durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.