Solutii de videoconferinta pentru Work From Home

Imbunatatirea experientei de lucru pentru angajatii remote este astazi prioritatea pentru cele mai multe organizatii, iar solutiile de videoconferinta reprezinta o parte importanta a acestui proces. Transformarea digitala a modului in care interactionam se rasfrange din ce in ce mai mult si asupra modului in care lucram si colaboram, iar work from home este departe de a mai fi doar un trend – este normalitatea.

Departe, dar totusi o echipa!
Cooperare eficienta intre membrii echipelor ce lucreaza de acasa


Daca pana in 2020 migrarea spre online si work from home se facea treptat, cu preponderenta in marile corporatii, pandemia de Coronavirus a accelerat lucrurile, facand imperios necesara adaptarea conditiilor de lucru astfel incat utilizatori din orice colt al lumii sa poata participa la intalniri si sedinte ca si cum s-ar afla fata in fata, in aceeasi incapere.

Work from home – beneficii atat pentru angajat, cat si pentru angajator

Solutiile de videoconferinta folosite pentru work from home aduc un mare beneficiu atat angajatilor, cat si angajatorilor: prin lucrul de acasa, cei dintai pot obtine un echilibru mai bun intre job si viata personala, salvand timpul petrecut pe drumul spre serviciu, avandu-i pe cei dragi alaturi chiar si atunci cand lucreaza si beneficiind de confortul propriei case.

Marele avantaj pentru companii este ca pot avea in echipa oameni valorosi de oriunde din lume, fara a se limita la localitatea in care organizatia isi are birourile. In acelasi timp, se salveaza destul de mult din cheltuielile pentru spatiul de lucru si s-a dovedit ca angajatii care lucreaza de acasa sunt mult mai productivi.

Beneficiile aduse de solutiile de videoconferinta inseamna mai mult decat simpla interactiune fata in fata. Functii precum share screen, accesarea remote a desktop-ului altui participant, chat, schimb de fisiere, completarea simultana a adnotarilor pe diferite documente si chiar transmiterea live a intalnirii catre grupuri mari de urmaritori pasivi fac din sistemele de videoconferinta o necesitate in orice organizatie.

Sta in responsabilitatea angajatorului sa se asigure ca toti cei care lucreaza de acasa au acces la materialele de lucru, la echipamentele potrivite si la programele si fisierele necesare, facilitand si intermediind in acelasi timp intalniri virtuale regulate pentru toti membrii echipei.

In acelasi timp, pentru ca cel care lucreaza de acasa sa poata ramane concentrat si productiv, este necesara tehnologia potrivita.

In acest context, uniformitatea din punct de vedere tehnologic a solutiilor folosite de angajatii care lucreaza remote este un aspect ce trebuie asigurat de angajator. Doar in acest mod vei avea garantia faptului ca toti angajatii tai au acces in acelasi mod la infrastructura companiei si iti va fi mult mai usor sa gestionezi comunicarea si sa asiguri consistenta in calitatea transmisiilor.

Astfel, iti prezentam sugestiile noastre de echipamente necesare pentru work from home, care vor pastra colaborarea la cele mai bune niveluri si vor mentine conectarea intregii echipe.

Usurinta in utilizare, cea mai importanta caracteristica a solutiilor pentru lucrul de acasa

Avand in vedere importanta experientei utilizatorului pentru productivitate si satisfactie profesionala, echipamentele de comunicare si colaborare la distanta reprezinta o necesitate atat pentru a creste randamentul intalnirilor, cat si pentru a oferi o perceptie cat mai pozitiva participantilor.

Echipamentele incluse in solutiile de videoconferinta destinate lucrului de acasa trebuie sa fie intuitive, usor de folosit, cu setari usor de personalizat, dar si cu functii de setari automate, pentru un plus de eficienta.

Camera web, esentiala pentru videoconferinte

Alegerea camerei web pentru solutia de videoconferinta dedicata lucrului de acasa este importanta pentru modul in care participantii la intalniri vor putea comunica verbal si nonverbal. O camera video profesionala, ce ofera calitate impecabila a imaginii la rezolutie inalta si se poate adapta conditiilor de iluminat din incapere astfel incat imaginea redata sa fie mereu clara, va completa solutia de videoconferinta pentru work from home oferind o experienta placuta tuturor participantilor la intalniri. Instalarea facila, adesea prin simpla conectare a unui cablu USB, fara necesitatea driver-elor de instalare, microfonul ori difuzoarele incorporate sunt functionalitati si caracteristici ce vor spori eficienta solutiei de videoconferinta pentru work from home.

Fie ca vei alege camerele profesionale xTouch, Logitech, Aver sau Huddly, te vei bucura de calitate video fara egal si videoconferinte realizate la nivel profesionist din confortul propriei case. Orice camera video vei alege, compatibilitatea acesteia cu software-urile de videoconferinta precum Zoom, Google Meets sau Microsoft Teams este extrem de importanta, iar inginerii nostri specializati in solutii audio-video de ultima generatie iti vor face cu siguranta cele mai potrivite recomandari.

Solutii audio pentru videoconferinte

Solutiile Epos Audio au fost create avand in minte nevoile organizatiilor si ale angajatilor in tot ceea ce tine de lucrul remote. Castile wireless cu microfon incorporat Epos Audio ofera inteligibilitate exceptionala a discursului si calitate audio fara egal, prin performanta stereo foarte buna si functia de reducere a zgomotelor de fundal.

Confortul utilizatorului este pus in prim plan de produsele Jabra. Aceasta caracteristica, alaturi de sunetul HD si microfoanele ce iti ofera siguranta faptului ca te vei face auzit reprezinta cheia succesului pentru headset-urile Jabra, pregatite sa faca fata oricarei provocari si sa indeplineasca chiar si cele mai exigente cerinte.

Sunet surround la calitate de studio si comunicare online extrem de clara sunt principalele beneficii oferite de castile cu microfon incorporat Audio-Technica. Microfonul de ultima generatie, cu pickup extrem de directional, iti ofera garantia faptului ca vei fi auzit tare si clar.

Microfoanele de masa reprezinta o alta varianta de echipament extrem de util in cazul lucrului de acasa. Echipamentele de la producatori precum Epos Audio, Jabra sau Audio-Technica ofera calitate ireprosabila a sunetului, fidelitate exceptionala si se pot instala si folosi extrem de usor.

Pe langa echipamentele hardware, produsele software de videoconferinta precum Google Meet, Zoom ori Microsoft Teams sunt intuitive si usor de folosit, facand posibila initierea cu usurinta a videoconferintelor, intermediind astfel comunicarea si colaborarea intre colegi, colaboratori ori parteneri de afaceri, oriunde s-ar afla acestia.

Biroul ergonomic de acasa

Sigur ca nimic nu se compara cu confortul propriei case, dar atunci cand vine vorba despre lucrul de acasa, lucrurile pot sta putin diferit. Desi la inceput ar putea parea practic sa lucrezi de pe canapea, cu laptop-ul in brate, te vei convinge usor ca un birou dedicat este extrem de necesar. Dincolo de sistemele audio-video extrem de complexe pe care le avem in portofoliu, dispunem si de o gama variata de birouri si scaune de birou create pentru a asigura confortul utilizatorului, fie ca acesta lucreaza din cadrul organizatiei sau de acasa.

Display-ul unui laptop se poate dovedi insuficient pentru work from home, asa ca apare necesitatea unui monitor suplimentar. Perfecte pentru home office, monitoarele iiyama sunt echipamentele potrivite pentru a usura lucrul de acasa, oferind redare precisa a culorilor, cu eficienta in ceea ce priveste costurile.

Cum detaliile fac diferenta, si pentru lucrul de acasa sunt foarte importante atat echipamentele principale, cat si accesoriile create pentru a creste eficienta si a transforma orice dispozitiv intr-unul ergonomic, cum este cazul suportilor de monitoare Chief ori Lumi din portofoliul nostru. Intr-un design simplu si placut, cu brate subtiri si rezistenta ridicata, se imbina functionalitati extrem de utile si practice: flexibilitate remarcabila, miscari line si sigure si instalare extrem de simpla a monitorului cu ajutorul sistemului VESA.

Un exemplu aparte il reprezinta seria Chief Kontour – suporturi de monitoare ce contribuie la crearea unui mediu de lucru eficient, ergonomic, imbunatatesc starea de bine a angajatilor si cresc productivitatea, fiind pregatite sa sustina atat instalari cu un singur display, cat si aplicatii in care se folosesc mai multe monitoare.

Laptopul este adesea preferat pentru work from home in locul unui PC, iar suportul pentru laptop este un accesoriu extrem de important pentru a crea un mediu de lucru ergonomic. Standurile pentru laptop Chief, Lumi sau Vision pe care le oferim sunt pregatite sa sustina orice tip de laptop si sa ofere utilizatorilor tot confortul necesar in timpul orelor de lucru.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.