Solutii de videoconferinta pentru Huddle Rooms

Fiind convinsi de faptul ca orice spatiu de intrunire, oricat de mic, are nevoie de echipamente pentru audio si videoconferinta de calitate care sa permita participantilor sa comunice si sa colaboreze cat mai usor, iti punem la dispozitie o gama variata de solutii de videoconferinta pentru huddle rooms pregatite sa raspunda oricaror nevoi si provocari.

Spatii mici, beneficii mari


Huddle room-urile devin din ce in ce mai comune in spatiile moderne de birouri, orientate tot mai mult spre open space. Acestea sunt suficient de mici pentru un grad de initimitate sporit si suficient de mari pentru a acomoda echipele mici de lucru si intalnirile ad-hoc, ce se pot lipsi de formalitatea unei sali de conferinte. Zgomotul si distragerile care pot aparea in salile mari de sedinte sunt eliminate in cazul huddle rooms, unde un grup mic de colaboratori poate comunica in tihna, fara intreruperi.

Solutiile de videoconferinta pot face referire la:

✔ Echipamente hardware si infrastructura audio-video pentru comunicare – de la terminale de telefonie IP pana la echipamente integrate de colaborare;
✔ Software – aplicatii ce pot fi descarcate si instalate pe echipamentele folosite pentru videoconferinta (laptop, telefon mobil ori tableta);
✔ Solutiii BYOD;
✔ Servicii cloud – aplicatii de videoconferinta bazate pe subscriptii lunare sau anuale, compatibile cu orice dispozitiv, usor scalabile.

Pe langa caracteristicile standard ale solutiilor de videoconferinta, multe dintre acestea pot include functii si caracteristici extrem de utile si practice, precum:

✔ Consola de management pentru administrare si raportare;
✔ Securitate: criptare si autentificare;
✔ Interoperabilitate a dispozitivelor;
✔ Usurinta in utilizare;
✔ Scalabilitate;
✔ Live chat;
✔ Posibilitatea inregistrarii si partajarii sesiunilor;
✔ Integrarea cu alte aplicatii, precum calendar, CRM, platforme de e-mail marketing si altele.

Poate cel mai mare avantaj al videoconferintelor il reprezinta oferirea aceleiasi experiente ca si in cazul interactinii face-to-face, dar cu reducerea costurilor de timp si transport. Flexibilitatea este o caracteristica cheie oferita de solutiile de videoconferinta, participantii putand lua parte la discutii din orice colt al lumii.

Diversitatea de solutii de videoconferinta din portofoliul nostru este doar unul dintre aspectele care ne recomanda drept cea mai buna alegere pentru sistemele dedicate huddle room-urilor: fie ca iti doresti echiparea unui spatiu mic de intalniri cu minim de costuri si maxim de eficienta, fie ca organizatia ta are nevoie de echipamente state-of-the-art care sa impresioneze, in portofoliul nostru vei gasi solutia potrivita, iar inginerii nostri AV sunt pregatiti sa personalizeze fiecare solutie conform nevoilor individuale ale proiectului tau.

Iata mai jos doar cateva dintre produsele pe care le integram in solutiile de videoconferinta, potrivite pentru spatiile mici de intalniri:

Solutii all-in-one

Collabo by Neets este o solutie all-in-one de videoconferinta, extrem de potrivita pentru huddle rooms, integrand in acelasi echipament difuzoare si camera video pentru o solutie compacta si eficienta. Device-ul, de tipul plug&play, faciliteaza conectarea extrem de simpla la laptop-ul ori tableta utilizatorului, folosind un singur cablu USB.

Solutia all-in-one propusa de Vaddio pentru spatiile huddle room ofera un unghi de vizualizare de 125 grade, reusind sa includa toti participantii in cadru, chiar si in cele mai mici spatii unde distanta dintre camera video si masa este limitata. Instalarea simpla si extrem de flexibila, microfoanele si incintele acustice integrate, rezolutia full HD alaturi de design-ul placut fac din HuddleSHOT solutia perfecta pentru spatiile mici de colaborare.

Cisco Webex Room Kit Mini este un sistem de videoconferinta ce foloseste inteligenta artificiala si este conceput special pentru stilul de lucru modern in care sesiunile de brainstorming sunt o chestiune de spontaneitate, iar spatiile huddle room reprezinta o necesitate. Usor de instalat si utilizat, Cisco Webex Room Kit Mini combina codecul, camera cu unghi de 120 grade, microfoanele si difuzoarele intr-un singur dispozitiv ce se integreaza cu un ecran 4K, sporind utilitatea spatiului.

Aver vine cu o solutie creata pentru a eficientiza apelurile video de grup, oferind calitate audio-video de exceptie. VB342+ dispune de functia SmartFrame cu ajutorul careia fiecare dintre participanti va fi incadrat perfect in unghiul de vizualizare de 120 grade. De asemenea, functia Smart Speaker identifica vorbitorul activ pentru a reduce zgomotul de fundal si a evidentia vocea acestuia.

Hub-uri de videoconferinta

Solvo by Neets este un hub creat special pentru spatiile mici de intalniri, ce face posibila conectarea oricarui echipament AV catre oricare platforma de Unified Communication intr-o interfata simpla si usor de utilizat prin conectarea unui singur cablu USB. De asemenea, datorita tehnologiei CEC (Consumer Electronics Control), Solvo porneste si conecteaza automat toate echipamentele integrate in solutia de videoconferinta, partajand in acelasi timp continutul de pe ecranul laptopului.

Gama Devio din portofoliul Biamp a fost creata special pentru spatiile de lucru si de colaborare de mici dimensiuni, hub-urile dispunand de functii de conectivitate rapida a device-urilor, ajustare a volumului si acoperire a zgomotelor de fundal, microfon cu functie de beamtracking si ruland fara probleme alaturi de solutii de videoconferinta precum Skype, Microsoft Teams, Zoom, Google Meet si multe altele.

Panasonic propune sisteme de comunicatii video full HD, ce permit conectarea participantilor cu ajutorul propriilor device-uri mobile, cu sistem integrat de anulare a ecoului, functii de inregistrare si posibilitatea redarii documentelor si imaginilor de orice tip in timpul videoconferintelor, la aceeasi calitate video ireprosabila.

Microfoane

Pentru cazul in care se doreste o separare a echipamentelor sau o scalare a solutiilor existente in organizatia ta, noi avem intotdeauna solutia cea mai potrivita. Microfoanele Sennheiser TeamConnect Ceiling 2, dedicate spatiilor de lucru si colaborare mici si medii, cum sunt huddle rooms, sunt create pentru a oferi claritate audio si intelegere perfecta a discursului. Folosind tehnologia beamforming, acestea se adapteaza automat conditiilor din orice incapere reusind sa capteze vocea vorbitorului activ atenuand simultan celelalte sunete pentru a oferi o experienta cu adevarat imersiva.

Seria de microfoane Parlé Biamp, recunoscute pentru design-ul deosebit, includ tehnologia Beamtracking, cu 4 zone de 90 de grade, oferind astfel acoperire 360 de grade a spatiului de intalnire. Fie ca le alegi pe cele cu instalare in tavan sau pe masa, microfoanele Parlé Biamp vor oferi claritate impecabila a sunetului captat, permitand tuturor participantilor la videoconferinta sa experimenteze intalnirea ca si cum ar fi fata in fata.

Camere video

In cazul utilizarii unui huddle room pentru realizarea unei videoconferinte cu participanti care lucreaza remote, folosirea camerelor video cu unghiuri largi de vizualizare le va oferi acestora un minunat sentiment de apartenenta.

Camera video Aver dedicata spatiilor de colaborare de mici dimensiuni – CAM340+ – ofera focalizare profunda si unghi de vizualizare de 120 grade, permitand includerea in cadru a tuturor participantilor la intalnire. Extrem de versatila, usor de instalat, transportat si folosit, camera Aver este extrem de rezistenta si integreaza functiile Zoom, Pan si Tilt (marire, rotire si inclinare), dar si un microfon unidirectional.

Cu un unghi de vizualizare de 111 grade, modelul WideSHOT din portofoliul Vaddio ofera un zoom optic de 3X si rezolutie video de pana la 1080p/60. Perfecta chiar si pentru spatiile cu luminozitate redusa, camera video poate fi instalata cu usurinta atat pe perete, cat si pe masa.

Solutii software

Pe langa echipamentele hardware, create pentru a oferi calitate impecabila a sunetului si a imaginii si pentru a usura conectarea device-urilor, venim in intampinarea nevoilor tale cu solutii software moderne, folosite la nivel international.

Zoom este poate cea mai cunoscuta si utilizata platforma de videoconferinta, oferind functionalitati dintre cele mai diverse. Zoom Rooms a fost creat pentru a rezolva trei dintre cele mai mari provocari ale unui spatiu de colaborare, fie ca este vorba despre un huddle room sau o sala mare de conferinte: stabilirea unei intalniri, rezervarea salii si partajarea continutului.

Microsoft Teams ofera o multitudine de functii extrem de utile, in deplina siguranta, facilitand intalnirile intre membrii unei echipe, oriunde s-ar afla acestia. Partajarea continutului, inregistrarea sesiunii, chat in timpul conferintei, posibilitatea personalizarii background-ului ori lista de participanti sunt doar cateva dintre functiile pe care le aduce aplicatia Microsoft Teams.

Pexip este o solutie software pentru videoconferinta ce a fost creata pentru a se potrivi perfect nevoilor prezente si viitoare ale companiei tale, indiferent de echipamentele hardware folosite si de aplicatiile de videoconferinta pe care le prefera angajatii si colaboratorii tai, oferind interoperabilitate pentru: Skype, Microsoft Teams ori Google Meet si functionand perfect cu orice tip de browser.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.