Infrastructura pentru videoconferinta

Desi solutiile de tip cloud pentru videoconferinta (de generatie mai noua si mai eficiente din punct de vedere al spatiului) castiga teren in ultimul timp, solutiile de infrastructura nu isi vor pierde niciodata intaietatea. Securitatea oferita de infrastructura pozitionata in propria retea nu poate fi niciodata egalata, aceasta reprezentand insusi nucleul solutiei de videoconferinta.

Solutii de infrastructura pregatite pentru nevoile prezente si provocarile viitoare


Complexitatea unui sistem de videoconferinta sta in reteaua si infrastructura folosita. Solutiile noastre de infrastructura pentru sistemele de videoconferinta sunt create special pentru a fi usor scalabile si adaptabile oricarui mediu in care se doreste folosirea lor: de la sali de tip huddle room, pana la meeting rooms si boardrooms avangardiste.

Rareori se intampla ca solutiile de videoconferinta sa fie folosite drept stand-alone, ci mai degraba in sisteme ce presupun instalari multiple. Punctul forte al unei astfel de solutii complexe se regaseste in infrastructura – inima sistemului, care asigura functionarea eficienta, sigura si controlabila. Un MCU central (Multipoint Control Unit), de exemplu, este responsabil pentru interconectarea mai multor participanti, din mai multe locatii – fie ca asta presupune diferite etaje ale cladirii de birouri ori chiar continente diferite. Un server de transcodare video, mai bine cunoscut sub numele de unitate de control multipunct (MCU), este elementul de baza al oricarui sistem de videoconferinte. Acesta conecteaza toti utilizatorii unui sistem de videoconferinta intr-o singura retea si ofera o gama larga de functii. De fapt, MCU este cel care defineste orice sistem de videoconferinta - nu numai parametrii de baza, precum securitatea datelor, calitatea video si calitatea sunetului, dar si o serie de optiuni suplimentare care transforma comunicarea video obisnuita intr-un instrument eficient de comunicare de afaceri.

Mai mult decat atat, folosind infrastructura potrivita, solutia de videconferinta devine un sistem de inregistrare si streaming extrem de practic, usor accesibil si simplu de folosit.

Creeaza simplu si rapid o sala de sedinte virtuala si bucura-te de know-how-ul inginerilor nostri pregatiti sa iti explice functionalitatile si beneficiile unui MCU si modul in care acesta poate imbunatati considerabil experienta din timpul videoconferintelor, pentru fiecare dintre participanti.

Dincolo de considerentele de functionalitate, care vor face operabilitatea solutiei de videoconferinta extrem de facila pentru utilizatori, securitatea informatiilor si confidentialitatea sunt aspecte importante pe care le asigura un codec profesional de la unul dintre producatorii de renume alaturi de care lucram: Cisco, Aver, Kedacom, Panasonic ori Arec.

Cisco Unified Communications Manager este un produs creat pentru a aduce oamenii impreuna oriunde, oricand, indiferent de device-ul folosit. Apelurile voce, cele video ori serviciile de mesagerie sunt integrate intr-un singur modul pentru a oferi mobilitate deplina, control fiabil, siguranta, scalabilitate si usurinta in gestionarea apelurilor ori a sesiunilor de videoconferinta. Pregatita pentru a sustine angajatii din work from home, solutia Cisco poate indeplini atat nevoile unei companii mici sau medii, cat si pe cele ale unei multinationale cu pana la 80.000 de utilizatori.

Sistemul multipoint Aver EVC950 este solutia perfecta de videoconferinta pentru salile de conferinte de mari dimensiuni si auditorium-uri. Ofera posibilitatea conectarii eficiente a pana la 10 locatii pentru videoconferinte realizate la nivel HD si partajarea de continut, utilizatorii putandu-se conecta folosindu-si PC-ul, laptopul, tableta ori telefonul mobil, cu ajutorul software-ului Aver EZMeetup. De asemenea, MCU-ul Aver este usor de instalat si utilizat, oferind interoperabilitate perfecta intre echipamente, indiferent de brand-ul acestora.

Solutia Kedacom pentru videoconferinta o reprezinta un MCU ce poate sustine pana la 64 de terminale HD si pana la 16 grupuri de intalnire simultan, device-urile putand fi cascadate pana la 3 nivele. Performanta ridicata si capacitatile sporite ale solutiei Kedacom sunt completate de adaptabilitate excelenta la retea si fiabilitate ridicata, totul in conditii depline de securitate si confidentialitate a datelor si informatiilor transmise in cadrul videoconferintelor.

Flexibilitatea este marele atu al solutiei Panasonic cand vine vorba despre infrastructura pentru videoconferinte realizate la nivel profesionist. Putand sustine pana la 24 de locatii simultan, sistemul HDVC permite utilizarea dispozitivelor mobile pentru participarea la videoconferinte, oferind solutii de comunicare audio-video eficiente, fara restrictii de timp sau loc. Calitatea exceptionala a imaginilor si a sunetului, functia de reducere a ecoului, alaturi de adaptabilitatea la conditiile de retea (functie creata pentru a preveni intreruperile in timpul videoconferintelor) si de integrarea simpla alaturi de echipamente de la alti producatori fac din solutia Panasonic alegerea perfecta.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.