Ecrane de proiectie pentru sali de conferinte

Solutia de videoproiectie este punctul central al salii de conferinte, iar ecranul de proiectie trebuie ales cu deosebita atentie pentru a oferi calitate exceptionala a imaginilor proiectate, dar si un design placut, discret, integrat firesc in arhitectura spatiului. Inginerii nostri AV sunt pregatiti sa faca fata oricarei provocari ce tine de dimensiunea ori caracteristicile ecranelor de proiectie si sa iti ofere solutia potrivita spatiului si proiectului tau.

Solutii de vizualizare create sa impresioneze


Se spune ca nu trebuie sa judeci o carte dupa coperta, dar poti judeca o companie dupa sala de conferinte: echipamentele AV cu care aceasta este echipata spun totul despre deschiderea, ancorarea in prezent si modul in care organizatia isi respecta imaginea, dar si angajatii si clientii. Solutia de afisare este o parte importanta, daca nu chiar pilonul principal, al salii de sedinte, iar ecranul de proiectie trebuie sa reuseasca sa uimeasca atat prin calitatile de a reda imaginea cat mai fidel, cat si prin design si functionalitate.

De aceea, echipele noastre de ingineri AV si tehnicieni sunt pregatiti sa iti ofere consilierea necesara pentru a face cea mai potrivita alegere pentru proiectul tau. Aspecte precum dimensiunea ecranului, tipul de panza si culoarea acesteia ori tipul de instalare (fix, mobil, incastrat in tavan) sunt extrem de importante atunci cand configurezi solutia de videoproiectie, iar noi iti oferim garantia faptului ca iti vom face cele mai potrivite recomandari.

Un aspect important in salile de conferinte este alegerea dimensiunii ecranului in functie de dimensiunea, gradul de ocupare si dispunerea persoanelor in sala. Asa se face ca un display nu poate indeplini cerintele unui spatiu de mari dimensiuni, iar alegerea potrivita in acest caz o reprezinta o solutie de videoproiectie, pentru a putea oferi tuturor participantilor aceeasi experienta vizuala.

Intra in atributiile inginerilor nostri sa iti ofere consilierea necesara pentru a alege dimensiunea potrivita a ecranului de proiectie, tinand cont de cateva formule specializate ce au in vedere distanta ecranului de proiectie fata de primul si de ultimul rand, dar si acuitatea vizuala ori unghiul de vizualizare.

In ceea ce priveste tipul de instalare, in solutiile pe care le oferim pentru salile de conferinte recomandam ecranele de proiectie incastrate in tavan. Integrarea arhitecturala a acestora garanteaza pastrarea design-ului spatiului, sporind functionalitatea acestuia, iar pozitionarea asigura o buna vizibilitate chiar si persoanelor pozitionate mai departe de ecran.

In stransa legatura cu instalarea in tavan sta functia tab tension, ce se refera la tensionarea panzei de proiectie cu ajutorul unor cabluri pozitionate pe lateralele acesteia, pentru a rezulta intr-un ecran perfect plan, fara modificari de focus ale imaginii proiectate.

Cum aleg ecranul de proiectie?

O alta decizie pe care trebuie sa o iei atunci cand alegi un ecran de proiectie este daca sa alegi un ecran gri sau unul alb.. Desi mai noi in industrie, ecranele de proiectie gri castiga tot mai mult teren, fiind deja cunoscute acum pentru contrastul ridicat pe care il ofera, mai ales in spatiile luminoase.

Ecranele gri absorb practic lumina ambientala, fiind astfel o alegere potrivita pentru spatiile salilor de conferinte, in special acolo unde lumina naturala exista din plin.

Dar nu doar culoarea panzei este importanta atunci cand alegi ecranul de proiectie, ci si suprafata acesteia: privind atent mai multe ecrane de proiectie vei putea observa ca unele au o suprafata poroasa, cu depresiuni vizibile ale materialului, in timp ce altele au variatii microscopice pe suprafata. Pe masura ce rezolutia proiectiei creste, este important ca panza sa fie cat mai neteda, lipsita de textura si variatii de suprafata, reusind astfel sa ofere lumina stralucitoare si culori vibrante pentru calitate HD, Ultra HD si 4K a imaginii, dar, cel mai important, sa asigure focalizarea corecta a detaliilor pentru a oferi texte si imagini cu un grad de acuratete maxim.

Negrul este absenta luminii

Prin natura limitarilor date de fizica optica si bazandu-se pe sursa de lumina pentru a proiecta imaginea, un videoproiector nu poate reda culoarea neagra, avand in vedere ca negrul este definit ca absenta luminii. Atunci cand imaginea este proiectata pe un perete sau pe un ecran de proiectie, proiectorul trimite imagine pe toata suprafata, iar negrul este creat prin pixel-off pe panelul LCD sau cipul DLP. Ochiul si creierul uman percep si evalueaza culorile in functie de cum arata acestea in diferite conditii de iluminat sau de celelalte culori care le inconjoara. Astfel, culoarea neagra este perceputa astfel pentru ca zona este inconjurata de lumina mai puternica.

Surprinzator sau nu, tehnologia a evoluat intr-atat incat ecranele de proiectie au capacitatea de a respinge reflectiile, fiind potrivite pentru instalare chiar si in cele mai luminoase spatii, precum cladirile de birouri din sticla. Astfel, caracteristica ALR (Ambient Light Rejection) este un criteriu la care trebuie sa te gandesti atunci cand alegi materialul ecranului de proiectie pentru o sala de conferinte.

Astfel, un ecran de proiectie ALR, inclus intr-o solutie alaturi de videoproiectorul potrivit, iti va permite sa proiectezi continutul dorit la calitate foarte buna, fara sa fie nevoie sa ajustezi lumina din incapere. In domeniul videoproiectiei, lumina ambientala este cantitatea de lumina dintr-o incapere care poate afecta in mod negativ proiectia. Aceasta poate fi fie lumina naturala ce patrunde prin ferestre, fie lumina produsa de corpurile de iluminat din incapere.

Ecranele de proiectie ALR reflecta selectiv lumina pentru a face imaginea mai luminoasa decat ar fi in mod obisnuit, pe alte tipuri de ecrane. Acest lucru se realizeaza prin pozitionarea corecta a videoproiectorului in raport cu ecranul, astfel incat lumina de la dispozitiv sa fie directionata spre audienta, iar lumina ambientala sa se reflecte intr-o alta directie, pentru a nu pierde din calitatea imaginii proiectate.

Personalizare si integrare a ecranelor de proiectie pentru orice tip de sala de conferinte

Pentru ca fiecare sala de sedinte are propriile nevoi, oferim ecrane de proiectie custom made, venind astfel in intampinarea celor mai provocatoare proiecte cu dimensiuni atipice si instalari iesite din comun, alaturi de partenerii nostri Screen Innovations si Projecta.

Pentru ca integrarea solutiilor audio-video este ceea ce ne defineste, realizam toate solutiile avand in minte mereu cresterea eficientei si operabilitate sporita pentru toate echipamentele. Asa se face ca putem automatiza intregul sistem de videoproiectie, realizand scenarii pentru operarea automata a ecranelor de proiectie. De exemplu, la pornirea proiectorului, ecranul de proiectie va cobori automat, lumina va scadea usor in intensitate, iar draperiile vor fi trase.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.