Ecrane de proiectie pentru Large Venues

O suprafata perfect plana pentru proiectia de imagini uniforme, de mari dimensiuni reprezinta o cerinta esentiala in spatiile ample precum: sali de teatru ori de opera, aule, amfiteatre sau sali de spectacole si polivalente, iar ecranele de proiectie dedicate o indeplinesc cu succes, mentinand si chiar imbunatatind calitatea imaginii proiectate la nivel de contrast si luminozitate. Fie ca iti doresti o solutie de videoproiectie intr-un teatru, aula, sala de spectacole, biserica sau in aer liber, alege din portofoliul nostru ecranul de proiectie potrivit.

Proiectiile din spatiile de dimensiuni mari si foarte mari au nevoie de ecrane pe masura


Spatiile large venue reprezinta o adevarata provocare in ceea ce priveste solutiile de vizualizare: sunt prea mari pentru ca un display sa poata oferi vizibilitate potrivita si prea luminoase pentru o solutie conventionala de proiectie. De aceea, marii producatori au creat solutii personalizate, potrivite spatiilor de mari dimensiuni precum aule, auditorium-uri, amfiteatre, sali de spectacole ori polivalente, teatre, opere sau lacasuri de cult.

Ecranele de proiectie dedicate large venues sunt create special pentru a oferi experiente de vizualizare unitare, folosind materiale optice care sa ofere contrast ridicat in orice conditii de iluminat.

Cu dimensiuni impresionante, intrunind caracteristici precum ALR (ambient light rejecting) si putand fi plane, curbate sau in unghi, cu instalare pe perete, din tavan ori cu stand pe podea, optiunile ecranelor de proiectie large venue sunt infinite, limitele personalizarii acestora fiind stabilite doar de imaginatie.

Lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi ecranul de proiectie large venue

✔ Dimensiunea spatiului;
✔ Dispunerea locurilor in sala;
✔ Tipul de proiectie: standard, tele, short, ultra, front / rear;
✔ Transparenta acustica: ecranele de mari dimensiuni pot avea adesea mici perforatii pentru a facilita transmiterea audio atunci cand incintele acustice sunt instalate in spatele acestora;
✔ Gradul de iluminat din incapere;
✔ Tipul de instalare: interior / exterior, pe perete, cu coborare din tavan, cu suport de podea;
✔ Tipul de continut ce va fi redat.

Proiectia multipla, solutia spatiilor de foarte mari dimensiuni

Important de retinut este faptul ca nu este recomandat sa alegi un ecran foarte mare doar de dragul dimensiunii. Uneori este o idee mai buna sa alegi instalarea mai multor ecrane de proiectie dispuse in sala astfel incat sa ofere vizibilitate buna tuturor participantilor. Acest lucru se poate face fie prin instalarea mai multor videoproiectoare, fiecare cu propriul ecran de proiectie, fie prin proiectia multipla: imaginile redate de doua sau mai multe videoproiectoare sunt proiectate pe acelasi ecran de proiectie, pentru a obtine o imagine mult mai mare.

Am putea asemana solutia de proiectie multipla cu o solutie de video wall, cu marele avantaj al lipsei ramelor, imaginea fiind compacta. Setarile videoproiectoarelor sunt ajustate automat astfel incat sa redea aceeasi calitate a imaginii, iar functia de suprapunere usoara a marginilor fiecareia dintre proiectii – edge blending – asigura continuitatea imaginii.

Tehnica edge blending este esentiala atunci cand se foloseste proiectia multipla pentru a evita evidentierea marginilor fiecareia dintre proiectii. Daca am alatura pur si simplu doua proiectii, ochiul uman ar percepe cu usurinta unde se termina o proiectie si unde incepe cealalta. Prin edge blending, fiecare dintre proiectoare reda o anumita portiune de imagine, pentru a se suprapune. A doua parte a procesului presupune ajustarea luminozitatii proiectorului pentru ca zona de imagine suprapusa sa nu fie mai luminoasa. Acest lucru este posibil cu ajutorul software-urilor dedicate sau, pur si simplu, datorita tehnologiei videoproiectorului.

Ecranele de proiectie Projecta dedicate large venues sunt create special pentru a atinge perfectiunea in solutiile in care sunt integrate, chiar si atunci cand calitatea imaginii proiectate este Full HD sau chiar 4K.

Alaturi de inginerii nostri, poti alege dintr-o varietate mare de materiale pentru ecrane de proiectie, pentru a oferi publicului imagini dintre cele mai clare si culori consistente, chiar si in conditii de iluminare ambientala. Fie ca recomandarea se va indrepta spre un ecran alb sau spre unul gri, cu functie ALR, ai garantia faptului ca proiectul tau va fi unul reusit folosind solutiile integrate GBC. De asemenea, indiferent de dimensiunea spatiului si a ecranului de proiectie necesar proiectului tau, putem realiza ecrane custom made, 100% personalizate pentru a raspunde nevoilor proiectului tau.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.