Ecrane de proiectie pentru cinematografe

Solutia de Digital Cinema nu poate fi completa fara un ecran de proiectie potrivit care sa puna in valoare si sa augmenteze capabilitatile videoproiectorului. Atunci cand alegi un ecran de proiectie pentru cinematograful tau, fie ca este unul de mici dimensiuni sau un IMAX, fii sigur ca faci alegerea potrivita consultandu-te cu specialistii nostri, pregatiti sa iti ofere solutii complete, formate din echipamente moderne, de cea mai buna calitate.

Completeaza solutia de Digital Cinema cu ecranul de proiectie potrivit


Ecranul de proiectie este o suprafata special tratata pentru a reda imaginea proiectata de videoproiector, evidentiind contrastul, luminozitatea si chiar sunetul. Majoritatea ecranelor de proiectie sunt realizate din vinilin, iar suprafara este asemanatoare cretei albe si are capacitatea de a fi perfect reflectanta, asigurand astfel redarea cat mai clara a imaginilor proiectate.

Ne asiguram ca toate ecranele de proiectie pe care le integram in solutiile de Digital Cinema oferite clientilor nostri sunt create folosind componente si materiale de cea mai buna calitate, care sa asigure consumatorului final cea mai placuta experienta intr-un cinematograf.

Pentru a oferi clientilor nostri ecrane de proiectie top of the class, am ales sa colaboram cu Harkness, lider in productia de ecrane de proiectie pentru cinema. Harkness ofera atat tehnologii 2D, cat si 3D, solutii inovatoare si servicii dedicate pietei de Digital Cinema si evenimente live.

Cum alegem ecranul de proiectie?

Ecranele de proiectie pot fi plate sau curbate, destinate proiectiei frontale sau retroproiectiei, perforate sau neperforate – pentru a permite trecerea naturala a sunetului atunci cand difuzoarele se afla in spatele ecranului. Dintre toate aceste variante, alegerea celei mai potrivite pentru aplicatia ta este bine sa ii revina unui specialist care sa iti recomande ecranul de proiectie doar impreuna cu un videoproiector potrivit - lucru deosebit de important de retinut. Ecranul de proiectie si videoproiectorul trebuie alese intotdeauna impreuna, tinand cont de specificatiile spatiului si modului in care acestea vor fi folosite. De aceea, specialistii nostri sunt pregatiti sa iti faca o oferta personalizata pentru solutia de Digital Cinema.

Ca si videoproiectoarele pentru cinema, ecranul de proiectie trebuie ales tinand cont de o serie de factori: dimensiunea salii, conditiile de iluminat in care se va folosi sistemul de Digital Cinema, tipul de videoproiector (lampa sau laser), pozitionarea difuzoarelor, distanta si unghiul de vizualizare, conditii constructive specifice ale salii samd.

Materialul din care este realizat ecranul de proiectie este foarte important pentru calitatea imaginilor redate. Acesta trebuie sa asigure optimizarea luminozitatii si a contrastului imaginii proiectate. Exista ecrane de proiectie albe – matte white, pentru luminozitate imbunatatita - sau gri – high contrast. Cele gri sunt recomandate in spatiile in care nu se poate face complet intuneric pentru vizionarea filmelor, iar lumina din incapere ar putea crea dificultati in redarea cat mai fidela a nuantelor de gri si negru. Pentru salile moderne de cinema, unde odata cu inceperea filmului luminile se sting complet, sunt recomandate ecranele de proiectie albe. Tehnologii moderne de tip ALR (ambient light rejection) sunt, de asemenea, implementate in noile ecrane de proiectie pentru cinematografe.

Ecranele de proiectie potrivite pentru tehnologie 2D si 3D

Ecranele de proiectie Harkness pe care le folosim in solutiile implementate ofera imagini spectaculoase atat in 2D, cat si in 3D, imbunatatind considerabil experienta oferita publicului. Create pentru a functiona impreuna cu sistemele de redare media 3D cu polarizare pasiva, ecranele Harkness ofera continut 3D vizibil mai profund, creand o experienta de vizionare mai captivanta.

Polarizarea pasiva este cel mai des folosita in proiectiile 3D, ochelarii necesitand costuri considerabil reduse fata de polarizarea activa. De asemenea, polarizarea pasiva este mai confortabila pentru ochiul uman.

Tehnologia merge mai departe, iar limitele sunt depasite in fiecare zi. Astfel, Samsung a fost primul producator care in 2017 a introdus display-urile LED pentru cinema, fara necesitatea folosirii videoproiectoarelor. Format din 96 unitati, ecranul LED Samsung pentru cinema ofera luminozitate ridicata, culori clare, naturale, bogate, contrast ridicat, uniformitate a imaginii si nivel considerabil mai scazut de caldura, ceea ce se traduce in longevitate de pana la 15 ani de folosire.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.