Tratament acustic Digital Cinema

Tratamentul acustic pentru Digital Cinema presupune o serie de solutii si actiuni care contribuie la izolarea cat mai buna din punct de vedere fonic, estomparea zgomotelor de fundal si propagarea excelenta a sunetului. Alegand solutiile GBC, stii sigur ca solutia de sonorizare profesionala pentru cinematograful tau va beneficia si de tratamentul acustic adecvat, transformand spatiul intr-unul in care poate avea loc orice fel de eveniment ce necesita sonorizare de calitate.

Tratamentul acustic, un must pentru un sunet impecabil


Tratamentul acustic trebuie sa fie parte integranta a solutiei de Digital Cinema, astfel incat rezultatul final sa fie o experienta completa oferita publicului cinefil, in care sunetul clar si de calitate sa fie redat cat ma fidel, fara ecou ori zgomote de fundal deranjante.

Fie ca este vorba despre un cinematograf de mici dimensiuni ori de un multiplex, prioritatea, in privinta sunetului, o reprezinta crearea unui mediu in care calitatea audio sa reprezinte un standard. Muzica si vocea actorilor din filme contribuie alaturi de materialul video la crearea unui experiente de impact, multi-senzoriala intr-un cinematograf. De aceea, instalarea unui sistem profesional de sonorizare, oricat ar fi el de calitativ, nu este suficienta in lipsa analizei si a tratamentului acustic.

Pe langa asigurarea redarii sunetului de calitate dinspre incintele acustice spre pubic, o alta situatie care trebuie tratata atunci cand se face analiza si proiectarea acustica a salii o reprezinta atenuarea zgomotelor din sala. Majoritatea salilor de cinema ori de spectacol au peretii capitonati tocmai pentru a asigura absorbtia sunetului din sala, produs de mobilier ori de public, pentru a perturba cat mai putin cu putinta. In acelasi timp, insusi mobilierul tapisat cu materiale acustice are rolul de a absorbi zgomotele, laolalta cu materialele folosite pe podea.

Tratamentul acustic include izolarea fonica, atat de necesara pentru ca numarul mare de decibeli sa nu depaseasca aria salii de cinema si, astfel, sa nu deranjeze pe cei din jur sau, in cazul unui multiplex, sa nu deranjeze publicul spectator din celelalte sali de cinema.

Cei trei R ai acusticii: rezonanta, reverberatia si reflexia sunetului sunt probleme pe care inginerii nostri le pot rezolva in orice sala de cinema, prin tratament acustic. Solutiile pe care le folosim sunt manufacturate de BuzziSpace, producatorul de renume din domeniul tratamentului acustic si al izolarii fonice ce ofera o gama larga de produse eficiente, simple si cu un design modern si extrem de placut.

Rezolva situatiile neplacute ce pot aparea din pricina ecoului, microfoniei, a calitatii slabe a sunetului si a zgomotului excesiv prin alegerea unor solutii complete pentru Digital Cinema, care presupun inclusiv analiza, proiectarea si tratamentul acustic.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.