Sound Masking - Tratament acustic activ

In spatiile de birouri, nivelul zgomotului de fundal este de obicei redus, ceea ce face ca cei din sala sa auda conversatiile celorlalti. Pentru a rezolva aceasta situatie, solutia de sound masking presupune emiterea unui sunet discret, de neobservat, cu ajutorul sistemului de sonorizare. Nivelul zgomotului ambiental este astfel uniformizat, iar sunetele altfel deranjante sunt acoperite.

Pastreaza concentrarea si confidentialitatea discutiilor


Sound Masking este un tratament acustic activ care presupune adaugarea si folosirea sunetului de fundal pentru a reduce distragerile cauzate de zgomote, pentru a proteja confidentialitatea discutiilor si pentru a spori confortul in birou.

Solutia a fost creata pentru a minimiza distragerile cauzate de zgomote nedorite sau de conversatiile celorlalti, crescand astfel nivelul de concentrare al angajatilor si productivitatea in cadrul companiei.

Cum functioneaza sound masking?

Sound Masking functioneaza prin redarea unui sunet de fundal conceput sa se potriveasca cu frecventa vocii umane pentru a scadea astfel nivelul de distragere a atentiei. Presupune redarea unui sunet de ambient, similar sunetului facut de curentii de aer, care este special conceput pentru frecventa vocii umane. Este important de mentionat ca acest tip de tratament acustic activ nu anuleaza sunetul si nu il elimina complet, ci doar micsoreaza distanta pe care se poate auzi si intelege o conversatie.

Cu ce difera sound masking de zgomotul alb?

Spre deosebire de zgomotul alb, tehnologia sound masking presupune redarea unui sunet conceput pentru a se potrivi perfect cu frecventa vocii umane si pentru a fi confortabil, chiar placut, pentru urechea umana. Atunci cand este implementat corect, tratamentul acustic activ trebuie sa se integreze perfect in murmurul specific unui mediu de lucru, facand in acelasi timp discutiile celor din jur mai dificil de ascultat si inteles.

Frecventa zgomotului alb ar fi extrem de deranjanta la un nivel de volum suficient pentru a acoperi vocea umana. De asemenea, zgomotul alb este redat de un dispozitiv, ceea ce inseamna ca urechea umana va percepe sursa sunetului, acesta devenind astfel deranjant. Pe de alta parte, existenta unui sistem de sound masking ofera o experienta cu totul diferita, sunetul acoperind in aceeasi masura intreaga suprafata a incaperii. Instalat corect, un sistem de sound masking presupune realizarea anterioara a unui plan detaliat care sa tina cont de fiecare element din incapere, de pereti, tavan si materialele acestora. Inginerii nostri sunt pregatiti pentru a realiza analiza si proiectarea acustica astfel incat rezultatul final sa fie cel dorit.

Aplicabilitate

Solutia de sound masking este potrivita in:

✔ Spatii de birouri deschise – unde fie este prea liniste si un singur zgomot minor poate fi deranjant pentru ceilalti, fie este prea galagie si este dificil pentru personal sa se concentreze;

✔ Birouri private – unde este imperios necesar ca discutiile sa ramana confidentiale;

✔ Spatii publice – receptii, farmacii, zone de asteptare, institutii financiare.

Pentru a veni in sprijinul clientilor nostru, ne parteneriem cu cei mai importanti producatori din domeniul audio-video: solutia Cambridge de sound masking, creata de Biamp, vine in sprijinul organizatiilor pentru a proteja confidentialitatea discutiilor, pentru a reduce distragerile cauzate de zgomotele de fundal si pentru a creste productivitatea la locul de munca. Sistemul QtPRO pentru tratament acustic activ disperseaza uniform semnalul pre-ajustat direct din tavan, rezultand intr-un sunet ambiental consistent si confortabil pe intreaga suprafara a incaperii.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.