Transcript manual sau automat

Solutiile de transcript au fost create pentru transformarea mesajului audio in text, cu scopul realizarii unei variante scrise a intregii intalniri. De mare folos atat in cadrul institutiilor publice, cat si in cel business sau academic, sistemele oferite de noi pentru transcript sunt unele de inalta acuratete.

Folosim tehnologia de varf pentru a asigura conversia de calitate a mesajului tau audio intr-unul text. Oferim doua solutii de realizare a transcriptiei: prima dintre ele, cea manuala, este mai eficienta din punct de vedere al costurilor; cea de-a doua, cea automata, asigura in primul rand rapiditate si este recomandata pentru volume mari de discurs si situatii in care este nevoie ca versiunea scrisa sa fie accesibila la scurt timp dupa sedinta. De asemenea, transcriptul automat este util in cazul intalnirilor ce presupun participarea vorbitorilor de diferite nationalitati, evitandu-se costurile suplimentare de interpretariat.

Care este solutia de transcriptie potrivita tie?


In ultimii ani, progresul tehnologic a adus noi posibilitati in domeniul serviciilor de transcriptie. Utilizatorii pot alege acum intre solutiile de transcript manual sau automat.

Solutiile de transcript manual

Transcriptia manuala speech-to-text presupune ca o persoana sa creeze transcriptul, ulterior sedintei, in baza inregistrarilor audio realizate. In aceasta varianta, greselile sunt eliminate, oferind o acuratete de 100%. Totusi, gasirea unui traducator bun, care sa inteleaga foarte bine limbajul specific, este destul de dificila si poate genera costuri suplimentare.

Solutiile profesionale oferite de noi presupun autentificarea prin card a participantilor si inregistrarea discursurilor cu ajutorul unui echipament conectat la sistemul de discutii, folosindu-se marcaje de timp ce aduc detalii despre vorbitori. Folosind T-ReX Recording, oferit de Televic prin intermediul nostru, vei sti cine, ce si cand a vorbit. In plus, acesta ofera si:

✔ posibilitatea de a asculta mesajul in doua limbi diferite in acelasi timp
✔ functiile Fast forward, Fast backward, Slow, Pause si Stop
✔ optiunea de a trunchia mesajul salvat, in functie de mai multe criterii: timp, vorbitori

Materialul audio inregistrat este disponibil pentru salvare ulterioara pe server prin FTP sau alte medii de stocare, in formate standard pe care le poti asculta de pe orice alt dispozitiv - mp3, wav. Se pot inregistra pana la 8 canale audio diferite (limba principala + alte 7 variante).

Solutiile de transcript automat

Solutiile de transcript automat reprezinta un factor important ce contribuie la digitalizarea institutiilor din Romania prin automatizarea proceselor de lucru, imbunatatirea comunicarii, cresterea productivitatii, economisirea timpului si este o investitie financiara fiabila pe termen lung. Noi impreuna cu producatorul roman Vatis Tech oferim suport continuu pentru integrarea si folosirea cu succes a solutiei de transcriere automata in contextul local al specificului fiecarei companii.

Scenariu practic de utilizare pentru tehnologia Vatis Tech
Orice dialog dintr-o sedinta poate fi transpus in text cu scopul prelucrarii ulterioare a informatiilor cheie in articole, iar viteza de executie este de pana la 10 ori mai rapida fata de o transcriere manuala. Functia Audio Video Asset Management permite managementul arhivelor inregistrate, cu optiuni facile de cautare si identificare.

Beneficiile oferite de solutia de transcriere automata Vatis Tech sunt:
✔ acuratete in limba romana 97%
✔ calibrarea pe vocabular specializat medical, juridic, financiar, dar si pe accente vocale regionale, realizat printr-un algoritm AI
✔ utilizarea intuitiva a platformei prin drag&drop
✔ intalniri virtuale posibile prin transcrierea inregistrarilor de pe platforme precum Zoom, Google Meet, Microsoft Teams
✔ transcriptul este realizat cu diacritice si se realizeaza sincronizarea automata intre text si video
✔ vorbitorii sunt identificati in mod distinct
✔ este compatibila cu 18 formate audio si video (puteti vedea lista completa aici)
✔ transcriptul se poate exporta in formatele pdf, docx, txt sau srt

Transcriere asincrona vs. transcriere in timp
Transcrierea asincrona reprezinta transcrierea fisierelor audio si video deja inregistrate, cu o acuratete desavarsita, prin intermediul unei infrastructuri scalabile.
Transcriere in timp real este solutia optima pentru transcrierea transmisiunilor live, emisiunilor radio sau TV, podcast-urilor, stream-urilor social media live in text scris, in timp real, si se realizeaza prin folosirea API-urilor de la Vatis Tech, cu un timp de raspuns de 420 milisecunde.

Fisiere audio de calitate inalta vs. fisiere audio de calitate slaba
Sunetul face diferenta. Vatis Tech ofera solutia pentru eliminarea factorilor ce pot afecta algoritmii de transcriere prin metoda de invatare auto-supravegheata (SSL).

Implementare flexibila: on-cloud vs. on-premise
Companiile pot utiliza suita de API-uri Vatis Tech on-cloud sau on-premise pentru un proces simplu de integrare, chiar si in solutii IT complexe. Modelele on-cloud si on-premise sunt rezultatul viziunii orientate catre client pentru ca fiecare companie are cerinte distincte si moduri de lucru variate.
Modelul on-cloud presupune realizarea de transcrieri automate de mii de ore zilnic in aplicatia web Vatis Tech, cu o interfata intuitiva si un editor de text usor de utilizat.
Modelul on-premise este abordarea centrata pe confidentialitate si inseamna ca tehnologia Vatis Tech de transcriere automata poate fi integrata la nivel de software in solutia interna IT a companiei.

Echipa noastra de profesionisti lucreaza impreuna pentru a oferi clientilor nostri servicii de calitate la preturi competitive, cu solutii personalizate, bazate pe nevoile, cerintele si cultura individuala a organizatiei.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.