English Romanian
English Romanian

Tehnologii si solutii moderne dedicate Muzeelor

Tehnologii si solutii moderne dedicate MuzeelorDintre speciile care inoata in masa apei, asa-numitele specii bectonice, evidentiem: hamsia, sprotul, scrumbia de Dunare dar si specii de talie mare, astazi intalnite foarte rar sau chiar disparute in Marea Neagra, precum palamida, tonul, pestele-spada.

Pasaj din sectiunea ‘Marea Neagra’’ – Audioguide - Muzeul Grigore Antipa

 

Muzeul Grigore Antipa face parte dintre institutiile ce se bucura de modernizare prin intermediul tehnologiei prezente. Prin introducerea Audioguide-urilor dedicate vizitatorilor, Muzeul Antipa reuseste sa transmita cu adevarat povestile exponatelor si sa transpuna astfel fiecare vizitator in multitudinea de scenarii, nu doar vizual, dar si auditiv.

Ghidat de Audioguide, calatorul porneste intr-o expeditie fascinanta prin salile imense ale muzeului, iar trecerea de la o diorama la alta are loc pe parcursul a 75 de minute, avand posibilitatea sa opreasca audioguide-ul ori de cate ori doreste sa faca un pauza.

Dar aceasta solutie moderna este doar una dintre multele, dedicate muzeelor. Tehnologia prezentului ofera mult mai multe optiuni si solutii demne de secolul 20, ce aduc beneficii nenumarate vizitatorilor si in acelasi timp, notorietate muzeului.

Vizibilitate, informare, sustinere

 In incinta unui muzeu este esential ca traseul parcurs de vizitator sa fie unul interactiv si plin de informatii sau elemente care sa reconstruiasca cat mai realistic decorurile prezentate. O buna modalitate prin care se atinge aceasta performanta este introducerea sistemelor Digital Signage sau Videowall ce pot oferi experiente multi-media, audio-vizuale. Pe langa continutul interactiv si inteligent pe care il pot reda, echipamentele ofera si o nota de modernism spatiului.

De asemenea, prin implementarea unor contexte bine gandite, expozitiile pot prinde viata prin videoproiectii profesionale integrate cu povestile exponatelor. Mai mult, tehnologia moderna poate reconstitui animatii interactive ale ecosistemelor, prin tehnologii de detectare a miscarii, integrate in echipamente de videoproiectie ce creaza experiente captivante pentru fiecare vizitator.

 Panasonic Case Study - NY Hall of Science

Panasonic Case Study - NY Hall of Science

Managementul fluxului de persoane si Sistemul de Ticketing

Cu un design elegant, minimalist si contribuind la crearea unei experiente placute pentru vizitatori, sistemele de management sunt o solutie de optimizare a fluxului de persoane ce reduc perioadele de asteptare intr-un mod foarte eficient.

Amplasat in incinta unui muzeu, acesta poate oferi date si statistici legate de fluxul de vizitatori, iar sectiunea de Feedback ofera acestora oportunitatea de a vorbi despre experienta lor in muzeu.

Pentru anumite sectiuni ale muzeelor, acolo unde spatiul nu permite, iar locurile de vizita sunt limitate, pentru a evita situatiile neplacute, se poate implementa un sistem de ticketing, cu scopul de a fluidiza traficul.