English Romanian
English Romanian

GBC desemnat sa proiecteze noul Simulator de vizualizare al puntii principale de navigatie CERONAV

Simulator_vizualizare_punte_ principala_navigatie_CERONAV

Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) este institutia nationala ce pregateste viitorii navigatori ce vor conduce navele maritime

Exercitiile de antrenament si pregatire se vor desfasura in incinta unui simulator de navigatie ce imita bordul unei nave reale, iar simulatorul de vizualizare va reda o proiectie cilindrica de 240 grade, pe un ecran cu lungimea de 24 m.

Situat in centrul ecranului cilindric, simulatorul are la baza o unitate centrala la care sunt conectate sapte unitati PC, fiecare avand propria unitate de videoproiectie si propriul procesor de imagine.

Pentru a asigura aceasta performanta au fost instalate 7 echipamente de proiectie: Barco PGWU-62L.

Barco PGWU-62L este cel mai silentios model de videoproiector cu laser phosphor de pe piata, iar durata de viata a lampii este echivalenta a 20,000 ore.

Datorita sursei de lumina laser, modelul implica costuri reduse de mentenanta si permite o instalare flexibila prin rotatie 360 grade.

Instalarea are la baza o solutie atipica, astfel, desi distribuirea proiectoarelor nu s-a facut in linie dreapta, a permis implementarea procedeului Edge Blending si interconectarea echipamentelor pentru a reda o singura imagine unitara compusa din proiectia celor 7 unitati, distribuita pe toata lungimea ecranului.

Rezultatul consta in afisarea unui continut in culori vii, realistice, unde chiar si cele mai mici detalii creeaza un impact incredibil.

Alaturi de sistemul de proiectie Barco PGWU-62L, GBC a asigurat toate componentele necesare instalarii si instruirii personalului implicat, precum si garantia si fiabilitatea solutiei in timp