English Romanian
English Romanian

Groupe Renault

Renault Groupe produce automobile inca din 1898 si este prezent in 127 de tari.

In Romania este singura companie care integreaza toate activitatile specifice constructiei automobilelor: de la cercetare, design, inginerie, testare, fabricatie, logistica, pana la vanzare sau servicii business.

Renault Groupe este lider pe piata locala cu marcile Dacia si Renault, iar cei 16700 de angajati ai Groupe Renault Romania sunt recunoscuti pentru profesionalismul lor.

 

Realitatea virtuala – un pas important spre succes

Evolutia tehnologiei VR (realitate virtuala) incurajeaza intrebuintarea acestei noi tehnologii in domenii tot mai variate, de la industria de gaming pana la aplicatii de simulare din domeniul militar, medical sau architectural.

Potentialul acesteia a fost sesizat cu atat mai mult in industria automobilelor datorita posibilitatilor noi de simulare nemarginita pe care le ofera.

Producatorul francez Renault a fost intotdeauna deschis spre noi tennologii, iar sediul din Franta beneficiaza deja de tehnologia VR printr-un sistem de proiectie CAVE.

Anul 2018 aduce acelasi sistem si Centrului Tehnic Renault Titu, un proiect realizat printr-un parteneriat intre compania franceza Immersion si GBC Exim.

 

Un nou centru de cercetare pentru Renault

Sistemul CAVE (Cave Automatic Virtual Environment) este un instrument de inalta tehnologie utilizat in dezvoltarea viitoarelor modele de vehicule Renault, ce permite Simularea Realitatii Virtuale si Testarea componentelor fizice in Mediu Simulat Virtual.

Cu ajutorul acestui simulator, inginerii, proiectantii sau designerii Renault, vor avea la indemana un nou centru de cercetare pentru automobile, unde pot creea un mediu virtual cu detalii desavarsite si experiente ultra-realistice.

 

GBC si Immersion construiesc primul sistem CAVE pentru Renault in Romania

Sistemul presupune o structura cubica din otel care sustine elementele de proiectie ce afiseaza imaginea pe cinci laturi ale incaperii cubice. Pentru a atinge o performanta desavarsita, sistemul a fost compus din echipamente SONY si BARCO de ultima generatie.

Videoproiectoarele SONY 4K SXRD, in numar de 10, construite special pentru aplicatii de simulare, ofera o imagine fluida si lina a scenelor de actiune rapida.

Sursa de lumina laser de lunga durata este asociata tehnologiei 4K SXRD pentru a oferi imagini 4K native (4.096 x 2.160) in acelasi timp stralucitoare, clare si detaliate.

Elementele principale ce compun sistemul CAVE-ul Renault sunt:

- 10 videoproiectoare SONY GTZ280 folosite cu ecrane Barco,

- Un cluster de computere echipate cu 20 de placi grafice nVidia Quadro P5000,

- Un sistem de tracking ART

- Solutie software Techviz.

Alaturi de aceste elementele principale, sistemul CAVE este completat de un videoproiector Sony VPL-GTZ280, un ecran de proiectie frontal Stewart Filmscreen si o solutie de comanda a sistemului si de generare a imaginilor difuzate.

Tehnologia este oferita de Immersive, companie cu peste 22 de ani de competenta si inovatie in domeniu, formata dintr-o echipa de 45 de persoane. Immersion detine peste 400 de instalatii in intreaga lume si un portofoliu de 9 brevete, precum si un laborator de cercetare privat avizat C.I.R si certificate ISO 9001 din 2008.