English Romanian
English Romanian

Implementarea solutiilor de videoconferinta - Ministerul Educatiei.

Proiect: “Solutia profesionala de proiectie, Audio Conferinta Video Tracking, Traducere Simultana si Voting pentru sala de conferinte sistem centralizat de comanda si control si integrare cu mobilierul existent”.

Crearea unui mediu de colaborare virtuala care sa depasesca limitele impuse de distanta sau resurse, este posibila datorita solutiilor dedicate pe care piata le ofera. Prin implementarea unei sistem de videoconferinta, trebuie asigurata o comunicare vizuala si auditiva intre participanti, prin solutii ce permit schimbul de informatii si date in timp real.

Cu fiecare colaborare, GBC isi propune identificarea celor mai rentabile solutii care sa aduca cu sine nu doar o mai buna colaborare intre angajati, dar si economii semnificative si timp castigat.

Sistem profesional de discutii wired cu functie de video tracking, interpretare si voting

In incinta Salii de videoconferinta din cadrul Ministerului de Educatie, echipamentul central a fost un sistem de conferinte digital ce ofera solutii pentru discutii microfon, vot interactiv, interpretare simultana, interpretarea limbii, inregistrarea prezentei, inregistrare audio-video si control al software-ului. Sistemul include o unitate centrala ce suporta pana la 60 de microfoane si poate fi extinsa pana la 1000 unitati de conferinta (prin extensie suplimentara).

Software-ul permite afisarea anumitor informatii precum: Afisaj informatii delegati, Fotografie ID delegati, Design sala conferinta, Administrare date si back-up; si include functii de centralizare date (Prezenta delegati, rezultate vot, evaluari efectuate), module de control: Prezenta, Voting (Da / Nu / Abtinere), Vot rapid (Pana la 5 optiuni), Evaluare, Control camera, Inregistrare, Alocare Presedinte) sau setari conferinta (Tema de discutie, Participanti, Asezare, Prezenta).

Pentru fiecare post participant a fost implementat un echipament de conferinta digital care combina un sistem de management al microfonului, votare digitala, interpretare digitala, distributia limbii, inregistrare participant, citirea cardului si camera video. De asemenea, unitatile sunt echipate cu casti ce permit ajustarea volumului si alegerea limbii de traducere dorita. Difuzorul este dezactivat automat atunci cand microfonul este pornit, iar microfoanele delegat pot fi active simultan (pana la 4 microfoane).

Sistem de proiectie profesional integrat cu sistemul centralizat de comanda si control, sistemul de video si audioconferinta si sistemul de informare al rezultatelor sesiunilor de vot

In materie de solutii video, am optat pentru instalarea unei camere profesionala PTZ Full-HD pentru auto-tracking delegati si integrare cu sistemul de videoconferinta, cu un zoom optic 30x si un unghi de vizualizare de 65 grade. Pentru conectare cu sistemele de discutii si sistemele centralizate de comanda, camera integreaza RS-232, RS-422(VISCA), RJ-45 si suporta diverse sisteme de operare: MAC OS, Android/iOS, Windows Vista (32 bit) Ultimate Business Edition, Windows 7 (32/64 bit) Ultimate Professional Edition, Windows 8 Pro (32/64 bit).

Sistemul de afisaj pentru sesiunile de vot este alcatuit din doua display-uri profesionale care pot reda rezultatele live, fiind integrate cu sistemul centralizat de comanda si control si sistemul de video si audioconferinta. Echipamentul a fost instalat in suporturi mobile de perete, care sa ofere vizibilitate optima tuturor participantilor din sala. Modelele alese permit functionarea si in sistem multi-display sau redarea continutul de pe USB.

Fiind nevoie si de un sistem de proiectie care sa sustina prezentarile in cadul videoconferintelor, a fost instalat un echipament de videoproiectie alcatuit dintr-o unitate videoproiector si un ecran de proiectie

Pentru redarea continutului audio, a fost ales un echipament complex alcatuit dintr-un sistem Switcher HDBaseT, Amplificator 120 W, si un numar de 16 difuzoare PA 100V. Switcher HDBaseT permite rutarea semnalelor AV tip orice input la orice output si poate fi controlat prin cablu CAT6 pe distante de minim 70 m. Difuzoarele PA 100V ofera o frecventa intre 80-20000 Hz, iar sunetul poate atinge 98 dB. Fiind integrat cu echipamentele video, sunetul poate fi redat de pe orice dispozitiv.

Solutii de control si integrarea cu mobilierul

Ca si solutie de control si integrare cu mobilierul, a fost instalat un sistem centralizat de comanda si control cu interfata grafica personalizata pentru administratorul de sistem si panou de comanda integrat in priza de masa pentru utilizatorii de la prezidiu.

Sistemul Neets Control – Delta este o solutie AV versatila e ofera control deplin pentru echipamentele AV prin intermediul unei tablete cu sistem de operare Android sau IOS, web-browser sau smartphone. Interfata cuprinde toate functiile necesare administratorilor, atat sub forma de buton predefinit sau scenariu personalizat.

Integrarea sistemelor in mobilierul existent a fost posibila cu ajutorul unui centralizator de comanda si control, cu alimentare inclusa (Panou de comanda integrat in priza de masa, Neets).

Sistemul Neets implica o centrala de control proiectata in masa de prezentare, unde se vor gasi toate conexiunile necesare unei prezentari.

Serviciile de montaj, instalare, conectare si configurare a echipamentelor, instruire personal, au fost realizate de echipa de tehnicieni GBC.