English Romanian
English Romanian

Muzeul Astra Sibiu prinde viata cu solutii video mapping Panasonic

 

O investitie de 3,5 milioane euro

Situat la intrarea principala in Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, Pavilionului Muzeal Multicultural a fost regandit intr-un proiect de reabilitare desfasurat in 2016.

Proiectul a urmarit totodata modernizarea muzeului prin introducerea echipamentelor de videoproiectie menite sa aduca mai aproape vizitatorii de povestile muzeului.

Reconstituirea animatiilor interactive ale ecosistemelor din muzeu a fost realizata folosind tehnologii de detectare a miscarii, integrate in echipamente de videoproiectie ce creeaza experiente captivante pentru fiecare vizitator.

Muzeul Astra Sibiu prinde viata cu solutii video mapping Panasonic

Exponatele prind viata cu solutii de proiectie video mapping

Utilizand videoproiectoare de ultima generatie Panasonic, am creeat o zona de mapping arhitectural interactiv in care publicul descopera, prin simpla miscare a mainilor in aer, relatii intre obiectele expuse, facand conexiuni intre ele sau primind informatii despre relatiile dintre obiectele deja existente.

Dimensiunea fluida a graficii de 32 metri patrati e menita sa ilustreze canale comunicante animate intre diferite obiecte, indiferent de zona abordata: istorica, geografica, sociologica.

Acest parcurs este echipat si pentru efecte de sunet sau redarea unor trackuri audio in masura in care obiectele activate necesita acest lucru.

Modelul utilizat pentru aceasta solutie a fost Panasonic PT-EZ590L impreuna cu lentila de distanta scurta ET-ELW22.

panasonic-videoproiectie

 

Muzeul Astra Sibiu prinde viata cu solutii video mapping Panasonic