English Romanian
English Romanian

 Echipamente inovative de digitizare si scanare 3D

 

Implicat intr-un proiect de amenajare, functionare si revitalizare, Muzeul Judetean Bistrita-Nasaud a fost redeschis de curand si ofera vizitatorilor o  viziune noua asupra patrimoniului cultural prin solutii inovative adaptate timpurilor prezente.

 

Context

In contextul reabilitarii si modernizarii Muzeului Judetean Bistrita-Nasaud s-a dorit implementarea unor tehnologii inovative de digitizare a bibliotecii muzeale si a obiectelor de arta sau arhitecturale, in vederea conservarii, restaurarii si valorificarii acestora

 

Solutie GBC

Bookeye 4 V2 Kiosk este un echipament unic de scanare carti si documente, ce poate fi utilizat de oricine si care poate transforma cu usurinta orice document intr-un fisier digital de o calitate superioara prin rezolutia 400 dpi.

Pentru a proteja documentele vechi, Bookeye 4 V2 permite asezarea acestora intr-un suport ce face posibila scanarea la o  inclinatie de 120 grade fara a afecta imaginea in format digital.

SLS-2 DAVID este un echipament de scanare 3D alcatuit dintr-un videoproiector LED, camera foto si un dispozitiv ajustabil ce sustine camera.  Scanarea obiectelor 3D are loc cu ajutorul software-ului de scanare DAVID, iar rezultatul este reproducerea tridimensionala in format digital a oricarui obiect, care poate fi apoi duplicat prin tehnologia de imprimare 3D.

 

Rezultat

GBC a asigurat infrastructura necesara digitizarii de documente si bunuri prin implementarea echipamentelor inovative de scanare, iar Muzeul Judetean Bistrita - Nasaud reuseste digitizarea a peste 400 de documente de hartie si obiecte din Primul Razboi mondial ce reprezinta un interes la nivel national.

De asemenea, datorita solutiilor de scanare, publicul larg va avea acces online la documente digitizate reprezentative pentru sectiile: George Cosbuc, Liviu Rebreanu, Primul Razboi Mondial, precum si bunuri de patrimoniu.

Sectii muzeale

 


 

GBC Exim este distribuitor cu valoare adaugata pentru branduri renumite precum Panasonic, Chief, Projecta, Vision, Extron, Neets etc. si detine resursele necesare pentru a proiecta, instala si integra solutii profesionale complete, asigurand proiecte creative si inovatoare, prin tehnologii moderne si profesionale. In serviciile pe care le oferim includem designul solutiilor, mentenanta, instalare, cablare, punere in folosinta si configurare la sediul clientului.

Pentru informatii si detalii suplimentare, va rugam folositi sectiunea de contact