Sala Unirii - Consiliul Judetean Suceava

Consiliul Judetean Suceava, aflat sub conducerea presedintelui Gheorghe Flutur inca din anul 2016, a investit la inceputul anului 2020 in construirea unei sali noi de conferinte. Sala Unirii, construita in curtea interioara a Palatului Administrativ, are o capacitate totala de 200 de locuri.

Solutii moderne de comunicare si colaborare


Cu sprijinul partenerului nostru local S&O Group, ne-am ocupat de echiparea Salii Unirii pentru Consiliul Judetean Suceava cu o solutie integrata compusa din sistem de discutii si vot, traducere simultana, camera tracking, solutie de vizualizare (videoproiectie si display-uri profesionale) si sistem de sonorizare profesionala.

S&O Group ofera solutii profesionale de proiectare, logistica, furnizare si mentenanta in domeniul corpurilor de iluminat interior-exterior, aparatajului electric de comutatie si protectie si sistemelor de comanda si gestiune a energiei.

Sistemul de discutii si vot Televic implementat in Sala Unirii cuprinde un numar de 39 unitati delegat si o unitate presedinte. Unitatea presedinte Televic UniCOS, de ultima generatie, ofera cadrul perfect pentru intalniri eficiente, maximizand colaborarea, totul in interfara unui ecran tactil rabatabil de 10”. Integrarea acesteia alaturi de unitatile delegat Televic Confidea FLEX ofera Consiliului Judetean Suceava cea mai versatila solutie pentru conferinte si vot integrat.

Parte din tehnologia Plixus, Confidea FLEX este un dispozitiv cu touch-screen pentru conferinte, ce vine cu optiuni flexibile de hardware si software, pentru a se adapta nevoilor oricarui tip de intalniri. Solutia integrata presupune existenta unui singur cablu care transfera informatia atat pentru sistemul de discutii, cat si pentru cel de vot. Totodata, aceeasi autentificare a participantilor in sistemul de discutii este folosita si pentru sistemul de vot. Sistemul permite o comunicare de inalta calitate si este 100% securizat prin autentificarea nominala pe baza de card, permitand, pe langa setarea unui cvorum, atat sedinte de vot secret, cat si nominal.

In completare, prezidiul a fost echipat cu microfoane Audio-Technica tip gooseneck, iar in sala participantii pot prelua cuvantul folosind microfoanele fara fir de la acelasi producator.

Integrarea sistemului cu camerele video Sony asigura functia de camera tracking. Astfel, atunci cand un participant la intalnire preia cuvantul, camera se muta automat pentru a capta imaginea potrivita. Imaginile captate de cele doua camere PTZ Sony sunt redate cu ajutorul videoproiectorului Sony sau a display-urilor Sony integrate in solutie. De asemenea, pe solutiile de vizualizare din sala pot fi afisate rezultatele voturilor.

Solutia de traducere simultana Okayo functioneaza independent de solutia de sistem de discutii. Interpretul, aflat in cabina de traducere, transmite informatia cu ajutorul Transmitatorului fara fir, iar delegatii asculta traducerea in castile unitatilor tip Receptor fara fir.

In ceea ce priveste solutia de sonorizare profesionala, alegerea noastra a constat in difuzoarele Bose incastrate in tavan, concepute pentru a reda atat muzica, cat si discurs la un nivel ridicat de inteligibilitate, fiind potrivite astfel pentru o gama larga de aplicatii. Aceste difuzoare de inalta performanta ofera o acoperire de 160 grade si, alaturi de amplificatorul Bose PowerShare ofera un sunet clar, linear, fara distorsiuni.

In completarea solutiei audio-video de mai sus am implementat in Sala Unirii si o solutie de inregistrare a sedintelor si de live streaming. Software-ul Televic T-ReX Recording inregistreaza simultan multiple canale audio aferente sistemului de discutii si traducere simultana. Acesta permite controlul, configurarea, gestionarea si personalizarea tuturor sesiunilor de inregistrare a conferintelor intr-un mod intuitiv si usor de folosit, generand automat inregistrarea datei, orei, minutului si a secundei pentru a marca toate evenimentele relevante din timpul conferintei impreuna cu numele participantului aferent evenimentului pentru a usura realizarea minutelor sau a transcriptului sedintelor.

Integrarea procesorului de streaming Extron permite transmiterea in timp real a unei sedinte, conferinte sau a unui eveniment, prin intermediul internetului, imbunatatind si maximizand astfel transparenta decizionala, comunicarea directa cu partenerii, contribuabilii si chiar cu proprii angajati.

Tableta Extron permite controlul centralizat al intregii solutii din sala de consiliu. Astfel, se pot porni sau opri individual toate echipamentele: de la sistem de discutii, microfoane, camere video si difuzoare, pana la display-uri si proiector.

Parteneriat de Durata

Noi, la GBC, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.