Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare

Autoritatea nationala cu personalitate juridica CNCAN, aflata in subordinea Primului Ministru, are in sfera sa de activitate securitatea nucleara, protectia impotriva radiatiilor, raspunderea civila, precum si reglementarea in domeniul desfasurarii in siguranta a activitatilor nucleare in Romania. CNCAN este responsabila de elaborarea strategiilor de securitate nucleara, contribuind la protejarea populatiei prin prevenirea riscurilor nucleare. In vederea indeplinirii cu succes a misiunii, Comisia adera la principii precum reglementare, autorizare si control.

Sistem automatizat si tehnologie state-of-the-art

pentru cresterea operativitatii


Complexitatea activitatilor Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), implica utilizarea sistemelor si echipamentelor performante care sa le asigure operatorilor cooperarea si comunicarea permanenta, indiferent de context sau circumstante.

Inginerii GBC® au proiectat si oferit solutia completa AV ce contribuie la optimizarea managementului institutional si imbunatatirea procesului decizional.

Solutiile profesionale audio-video privind dotarea salii de curs, infrastructura IT, precum si digital signage & dispecerizare, contribuie la facilitatea proceselor operationale ale CNCAN si ajuta la crearea scenariilor moderne de colaborare, in vederea actionarii imediate in situatiile critice.

Sala de curs

Sistemul de discutii Gonsin, display-urile Sony 55", respectiv 85", monitorul Lenevo, sistemul de prezentare la prezidiu, switcher-ul, transmitatorul si amplificatorul Extron, camera Cisco, extender-ul Wyrestorm, microfoanele Biamp si echipamentele de control, alcatuiesc solutia high-end oferita de GBC® pentru eficientizarea fluxului operational.

Ecranul OLED al unitatii centrale Gonsin afiseaza statusul sistemului, microfonului si modul de vorbire, suportand pana la 70 de microfoane. Mai mult decat atat, tehnologia avansata permite controlarea unitatii presedinte si unitatilor delegati, asigurand sunetul de inalta calitate. De pe consola pentru interpreti, utilizatorii isi pot alege canalul impreuna cu limba de vorbire dorita. Interfata user-friendly le permite participantilor sa salecteze canalul dorit din butonul lateral de selectie al receiver-ului.

Cabinele pentru interpreti completeaza sistemul de discutii, oferind traducatorilor mediul izolat fonic si confortabil ce faciliteaza procesul de interpretare: concentrare pe discursurile si prezentarile vorbitorilor si delegatilor internationali din sala.

Smart meetings. Smart presentations. Smart integrations.

Tehnologia LCD a display-urilor profesionale Sony 55" si 85" reuseste sa surprinda cele mai fine detalii, atat in timpul sesiunilor de videoconferinta, cat si in timpul partajarii rapoartelor, prezentarilor sau a altor documente. Rezolutia 4K, diagonala impresionanta si compatibilitatea cu diverse formate faciliteaza procesul de analizare al datelor, afisand informatiile high-quality, iar design-ul minimalist al display-urilor completeaza arhitectural sala de curs a CNCAN.

Solutia de videoconferinta asigura scenariul de comunicare confortabila, cu tranzitii naturale intre cei prezenti in sala si participantii de la distanta. Tehnologia de suprimare automata a zgomotului reduce sunetele perturbatoare provenite din sala de sedinte (de exemplu, tastarea, fosnetul hartiilor).

Functiile camerei PTZ – detectare, incadrare fireasa in cadru si urmarire automata in timp real ofera prezentatorilor libertate de miscare. Securitatea end-to-end garanteaza ca datele raman private si sigure pe parcursul intregului proces de comunicare, protejand impotriva accesului neautorizat si a modificarilor nepermise. Prin intermediul tabletei Cisco Navigator de la pupitru se va initia sesiunea de videoconferinta.

Tableta ofera content pe display-uri, deschide videoconferintele pe Zoom/Teams si ofera posibilitatea de a da mute microfoanelor din tavan. Functiile aditionale ale acesteia includ optiuni de partajare, reglare manuala a camerei, salvarea vizualizarilor si multe altele.

Tehnologia Biamp permite gestionarea microfoanelor & difuzoarelor si integrarea cu alte dispozitive audio prin retelele AVB si Dante. Procesarea audio extinsa include, fara a se limita, si: tehnologie AEC, directionaree si mixare semnale, egalizare, filtrare, dinamica si delay, precum si instrumente de control, monitorizare si diagnosticare.

Microfoanele Biamp Parlé TCM-X sunt destinate utilizarii intense, garantand sunetul de inalta calitate. Tehnologia Beamtracking alaturi de capacitatea de acoperire 360° a spatiului, asigura distribuirea uniforma a sunetului si urmarirea vorbitorului activ, fara interferente si fara delay, indiferent de locul ocupat in sala. Design-ul elegant si discret al microfoanelor montate pe tavan contureaza spatiul din punct de vedere arhitectural.

PLUG. PLAY. PRESENT.

Sistemul de prezentare wireless la prezidiu imbunatateste in mod considerabil calitatea prezentarilor, oferind o experienta vizuala cursiva participantilor. Mobilitatea si flexibilitatea solutiei permite vorbitorului sa interactioneze cu oricare dintre persoanele aflate in sala, facand prezentarea mai dinamica.

Partajarea facila a continutului, compatibilitatea multipla si design-ul modular creeaza scenariul modern in care controlul sistemului este centralizat, oferind utilizatorilor accesul la retea dintr-o singura interfata.

Tip Autoritate nationala cu personalitate juridica, in subordinea Primului Ministru
Fondata 1955
Tara Romania
Sediu Bucuresti
Activitate Reglementare, autorizare si controlul activitatilor nucleare in Romania
Valoare proiect Peste 600 mii Euro
Solutii implementate Audio-Video, Sistem de discutii si traducere simultana, Solutie afisare, Sistem prezentare wireless prezidiu, Audio System, Videoconferinta, Digital Signage, Control si Integrare
Servicii

Design, Concept, Proiectare, Livrare, Instalare, Punere in functiune, Training, Manual utilizare, Mentenanta, Service

Integrarea Biamp-Panasonic-Cisco-Extron, faciliteaza transmiterea tuturor microfoanelor din sala in conferinta, atat cele din tavan cat si cele de la pupitru si prezidiu.

In plus, camera PTZ asociata solutiei de videonconferinta urmareste automat vorbitorul chiar si atunci cand acesta se afla in miscare. Flexibilitatea sistemului creeaza sedinte dinamice si interactive ce conduc catre strategii privind securitatea nucleara.

Proces colaborativ și eficient prin Digital Signage

Solutia AV de digital signage contribuie la gestionarea fluxului mare de date si faciliteaza comunicarea prin compatibilitatea cu diverse formate. Utilizand platforma Xibo, serverul permite gestionarea centralizata a afisajului digital pe cele 9 display-uri Sony.

Prin posibilitatea de programare si distribuire a continutului pe mai multe afisaje, utilizatorii beneficiaza de o experienta vizuala de inalta calitate si de un proces colaborativ performant. Licentele Xibo faciliteaza administrarea CMS-ului, mentinand informatiile in siguranta, securizate si private.

Datorita tehnologiei non-glare si a contrastului ridicat, display-urile profesionale Sony afiseaza imagini luminoase si vibrante, oferind utilizatorilor experiente vizuale 4K HDR impresionante. Partajarea rapida si usoara a continutului faciliteaza transmiterea informatiilor in timp real, aducandu-le la cunostinta utilizatorilor evenimentele sau anunturile de ultima ora.

Display-urile LG ofera vizibilitate exceptionala in orice fel de conditii si creeaza solutia de video wall high-end. Adaptandu-se spatiului si nevoilor CNCAN, cele 6 display-uri de 55″ afiseaza continutul pana la cele mai fine detalii. Functia de calibrare inteligenta elimina diferentele dintre afisaje si uniformizeaza intregul continut.

Controller-ul Datapath asigura stabilitatea operationala si permite administrarea rapida a continutului prin controlul facil al fluxului mare de date, chiar si in cele mai complexe scenarii de utilizare.

Utilizand tehnologia AV over IP, Jupiter StreamPoint 4K-Dual faciliteaza procesul de transmitere, procesare si inregistrare al semnalelor audio si video. Configurarea flexibila, gestionarea flexibila a interfetei Jupiter si distriburea simultana pe toate canalele determina scalabilitatea si eficienta sistemului.

Video wall performant – operare 24/7 & utilizare indelungata:
✔Rezolutie FHD si luminozitate ridicata pentru vizibilitate clara
✔Controller-ul pentru videowall permite gestionarea si controlul afisajelor multiple
✔Transmisie de inalta calitate a semnalului video si audio
✔Jupiter StreamPoint 4K-Dual: captarea si transmiterea continutului video 4K catre video wall, acceptand multiple configuratii de streaming
✔Control centralizat si simplu: sistemele Extron si Biamp permit administrarea facila si eficienta a tuturor echipamentelor AV dintr-un singur punct
✔Componentele asigura functionarea continua si fiabila a solutiei de video wall pentru dispecerizare, minimizand timpii de nefunctionare si costurile de intretinere

Adaptabilitate. Extensibilitate. Fiabilitate – Solutie la cheie.

In completarea solutiei AV, GBC® a asigurat integrarea infrastructurii IT, a curentilor slabi si server room-ului, pentru a oferi conditii de inalta siguranta pentru intreg personalul CNCAN.

Atat echipamentele pasive (rack-uri, rafturi si prize Nooa, suporti, rame, coturi jgheaburi si capace OBO), cat si cele active Cisco, concentrate pe eliminarea amenintarilor complexe la adresa securitatii informatiilor, garanteaza buna functionare a infrastructurii concepute si instalate de ingineri certificati.

Cisco Catalyst asigura gestionarea eficienta a retelei cu un volum mare de date si mentine securitatea acestora datorita functiilor caracteristice precum firewall.

In plus, managementul centralizat faciliteaza administrarea, monitorizarea si optimizarea retelei dintr-o singura interfata.

Prin serviciul design and build by GBC®, integrarea sistemelor de detectie incendiu & fum, control acces, CCTV, avertizare efractie, telefonie IP si analogica, CNCAN beneficiaza de siguranta, preventie si operativitate institutionala la cel mai inalt nivel.

GBC® a oferit solutia profesionala AV tinand cont de nevoile si misiunea CNCAN. Solutia implementata asigura cele 3 scenarii de utilizare – prezentare locala, videoconferinta si traducere simultana, si contribuie la obtinerea managementului performant si a fluxului operational optimizat.

Parteneriat de durata

GBC® asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.