Colegiul National Ion Luca Caragiale, Bucuresti

Colegiul National Ion Luca Caragiale este un exemplu al invatamantului romanesc de calitate, cu o traditie de peste un secol, si care s-a adaptat schimbarilor aparute de-a lungul timpului, fara insa sa isi piarda identitatea si menirea. Parteneriatele variate cu Scoala partenera a RFG, Kreisau Initiative Berlin (KI), Centrul de testare ECDL, Centrul Educational Fulbright si programul de schimburi de elevi denota dedicarea Colegiului National I.L.Caragiale de a forma adulti cu personalitate, ce se pot integra firesc in cadrul valorilor europene si mondiale si in societatea informationala.

Solutii educationale interactive pentru toate scenariile:

in clasa, hibrid si la distanta


Pandemia a fortat procesul de trecere la invatamantul digital si implementarea solutiilor educationale interactive, insa, in acelasi timp, a fost un proces benefic de integrare al educatiei interactive in sistemul Edu din Romania.

Solutia oferita de GBC a fost achizitionata de Colegiul National Ion Luca Caragiale in perioada pandemiei pentru invatamantul la distanta, dar beneficiile si functionalitatile se aplica la fel de eficient si in scenariile hibrid sau in clasa.

44 este numarul ce caracterizeaza proiectul nostru de succes cu institutia de renume Colegiul National I. L. Caragiale. Pentru fiecare sala de curs, insumand 44 de spatii distincte, GBC a oferit solutii complete de digitalizare: display-uri interactive cu accesorii de tip OPS si standuri mobile, aplicatii software dedicate mediului educational, platforme de videoconferinta, camere web si sisteme audio pentru videoconferinta, monitoare si accesoriile aferente pentru a facilita si sprijini activitatea profesorilor de la catedra. In completarea furnizarii, instalarii si punerii in functiune, profesorii institutiei au beneficiat de un training sustinut de formator acreditat de Ministerul Educatiei, specialist in solutiile interactive educationale oferite de GBC. Impreuna cu profesorii si personalului departamentului de IT din liceu, au fost identificate cele mai eficiente tool-uri de interactivitate care sa permita invatarea colaborativa si sa vina in sprijinul digitalizarii procesului de predare.

Display-urile interactive xTouch Capacitiv 86”, cu modulele OPS xTouch, reprezinta pachetul profesional complet pentru educatia interactiva. Datorita tehnologiei Projected Capacitive, ce reprezinta inovatia tehnologica la capitolul display-uri, procesul de digitalizare din cadrul Colegiului National I. L. Caragiale a ridicat standardul sistemului educational din Romania. Stimularea creativitatii, dezvoltarea gandirii critice, colaborarea imbunatatita intre profesori si elevi prin partajarea continutului lectiei si chiar interventia elevilor in timp real, sunt doar exemple relevante oferite de educatia interactiva.

Camerele web AVer ofera o experienta vizuala la un nivel profesional. Lectia prezentata de profesor va fi urmarita de elevii sau participantii de la distanta intr-o claritate impecabila datorita rezolutiei 4K si unghiului larg de vizualizare de 120°. Un beneficiu important consta in faptul ca sunt certificate pentru Zoom si compatibile cu Teams, Google Meet oferind cadrul firesc pentru un schimb relevant si creativ de idei si informatii.

Sunetul face diferenta. Sistemele de conferinta Speak Jabra ofera o experienta naturala de conversatie si o perfomanta audio uluitoare pentru voce, muzica si continut multimedia. Pe langa conectarea rapida la un laptop, PC sau smartphone prin USB sau Bluetooth, poate cel mai important aspect din scenariul practic de zi cu zi consta in faptul ca persoanele din clasa, cat si cei care participa online, beneficiaza de acelasi grad de claritate cand isi exprima opiniile.  Totodata, sistemul de conferinta Speak Jabra este certificat pentru Microsoft Teams si principalele platforme UC pentru o experienta de conectare fara intreruperi si o integrarea facila in scenariile hibrid sau la distanta.

Soft-ul educational integral in limba romana este aliatul profesorilor in realizarea unor lectii captivante si prezentari de calitate, ce se vor plia mai mult pe intelesul elevilor si sunt adaptate societatii high-tech in care traim. Totodata, varietatea functiilor benefice si instrumentele caracteristice pentru fiecare disciplina in parte, care se afla la indemana profesorilor intr-un singur loc, creeza scenariul optim pentru o educatie interactiva de calitate.

Sesiunile de training reprezinta abordarea noastra de a oferi raspunsul all-in-one pentru solutionarea nevoilor clientilor nostri. Informatiile relevante primite de la formatorul nostru acreditat si posibilitatea utilizatorilor de a testa hands-on echipamentele achizitionate reprezinta formula de succes in integrarea educatiei interactive in scenariile reale utilizate de profesori.

Colaborarea dintre noi si Colegiul National Ion Luca Caragiale reprezinta o referinta de esenta ca facem diferenta in digitalizarea sistemului educational din Romania.

Parteneriat de durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.