CNTEE Transelectrica

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica este operatorul national de transport de energie electrica din Romania. Calitatea de membru al ENTSO-E (Reteaua Europeana a Operatorilor de Transport si Sistem pentru Energie Electrica) aduce o responsabilitate uriasa in administrarea si operarea sistemului electric de transport, asigurand schimburile de electricitate intre tarile Europei Centrale si de Est. Transelectrica are rolul de a echilibra in mod permanent productia de energie cu cererea, garantand totodata functionarea sistemului si a pietei.

Soluție performantă de video wall pentru administrarea si operarea sistemului de transport al energiei


Pentru a asigura buna functionare a centrului de gestionare si operare a sistemului de transport electric, GBC® a oferit solutia high-end de video wall operatorului Transelectrica S.A.

Monitoarele Samsung 46", suportii GBC®, controller-ul pentru video wall si licentele Jupiter, procesorul de automatizare si senzorul de luminozitate Crestron, alcatuiesc solutia profesionala AV integrata in centrul de comanda CTSI.

Display-ul profesional Samsung ofera utilizatorilor o experienta vizuala de inalta calitate si captivanta prin surprinderea celor mai fine detalii. Unghiul de vizualizare si contrastul ridicat asigura imagini vibrante si afiseaza continutul uniform pe intreaga suprafata a ecranului.

Operarea 24/7 contribuie la mentinerea stabilitatii si a conditiilor de maxima siguranta, monitorizand neincetat parametrii sistemului, contribuind la luarea deciziei optime. Flexibilitatea in instalare si design-ul elegant completeaza arhitectural camera de comanda CTSI.

Diagonala de 46" si tehnologia LED faciliteaza planificarea si optimizarea utilizarii resurselor, identificand problemele inainte ca acestea sa devina situatii critice. Mai mult decat atat, afisarea continutului atat portrait, cat si landscape le permite membrilor echipei sa analizeze si sa interpreteze datele.

Controller-ul pentru video wall Jupiter Catalyst XL utilizeaza cea mai avansata tehnologie de captare si afisare a surselor video. Cu rezolutii de pana la 4K, controller-ul asigura interactiunea dintre operatori si ofera informatii in timp real, garantand surpravegherea permanenta a fluxurilor de energie, eventualele avarii, precum si starea echipamentelor. Platforma de management Jupiter Canvas asigura gestionarea eficienta a continutului afisat pe video wall si permite administrarea surselor video disponibile in video wall controller.

Senzorul cu infrarosu Crestron detectează miscarea si mentine siguranta camerei de comanda CTSI, prevenind accesul persoanelor neautorizate si identificand alarmele determinate de deplasari si miscari ale obiectelor. Procesorul permite gestionarea IT de la distanta, facilitand procedurile operationale.

Management operational imbunatatit si eficientizat:
✔Experienta vizuala high-quality
✔Detalii clare si culori intense
✔Functionare 24/7
✔Tehnologie de ultima generatie
✔Proces decizional rapid
✔Monitorizare optimizata
✔Pana la 1000+ fluxuri IP si 156 de intrari 4K
✔Fiabilitate. Flexibilitate. Scalabilitate.

Pentru a asigura administrarea eficienta a sistemului electric de transport, operatorul Transelectrica beneficiaza de solutia profesionala de video wall ce ofera fiabilitate prin functionarea 24/7, precum si posibilitatea de interventie imediata in cazul erorilor de sistem.

GBC – un partener de incredere

"Proiectul [...] poate fi considerat specific pentru centrele de teleconducere ale Transelectrica S.A. si s-a dovedit pe parcurs a fi provocator. Caracterul specific este dat de numarul mare de intrari video distincte ce trebuiesc afisate [...], constrangerile de montaj in spatiul existent, compatibilitatea cu semnalele video furnizate [...] realizate la momente de timp diferite pe o perioada de 15 ani, necesitatea integrarii in infrastructura KVM existenta destinata executiei comenzilor la distanta.

S-a dovedit ca GBC Exim SRL are o echipa de personal calificat, cu experienta motivat pentru a finaliza cu succes proiectul, depasind situatiile neprevazute constatate pe parcurs. Din acest motiv consideram ca GBC Exim SRL este un partener de incredere pentru succesul proiectelor in domeniul afisarii video pe care il recomandam cu caldura."

Florin — Cristian TATARU Membru al Directoratului,
prin Petru Marius DANCIU Director Adjunct S.T.T.

Parteneriat de durata

GBC® asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.