Catedra UNESCO - Universitatea Politehnica din Bucuresti

Departamentul UNESCO din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti s-a dezvoltat in urma unui acord semnat in anul 2017, intre UNESCO si universitate, sub titulatura “Engineering for Society”. Unul dintre obiectivele principale ale Catedrei UNESCO este de a contribui prin programele de cercetare la energia ecologica, la transportul inteligent si la impactul redus al transportului aerian asupra mediului in vederea solutionarii provocarilor legate de schimbarile climatice.

Solutii digitalizate de predare si invatare


Prin programele de studiu privind inovarea, energia inteligenta si ecologica, Catedra UNESCO va actiona pentru asigurarea rezultatelor invatarii: abilitati, cunostinte si atitudini necesare pentru a face fata acestei provocari. Incepand cu anul universitar 2018-2019, Catedra UNESCO desfasoara un program de masterat in limba engleza cu profesori de la universitati si specialisti in domeniul aviatiei si IT atat din Romania, cat si din alte tari.

GBC® sustine educatia moderna si performanta venind in sprijinul departamentului UNESCO din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti prin proiectarea, designul si implementarea unei solutii complete de videoconferinta multiutilizator compus din sisteme manufacturate de Aver si Sony, cat si a unui sistem de sonorizare profesional compus din produse manufacturate de Extron si Biamp.

Microfoane Biamp Tesira Parle, disponibile atat in varianta de masa, cat si pentru instalare pe tavan, comprima in acelasi dispozitiv functionalitati de retea si de microfon. Folosind tehnologia Beamtracking cu 4 zone de cate 90°, microfoanele Parle Biamp ofera o acoperire completa a spatiului.

Intr-un design slim, usor de integrat in orice tip de sala, microfoanele Parle Biamp urmaresc activ vorbitorii si ofera claritate de exceptie intregii conversatii, permitand participantilor aflati in colturi diferite ale salii sa se auda si sa comunice ca si cum ar fi fata in fata. Fiecare dispozitiv proceseaza in mod independent semnalul digital, singurul cablu de care este nevoie fiind un cablu de LAN standard, fara limitari de lungime.

Biamp TesiraFORTE sunt procesoare audio digitale ce beneficiaza de 12 intrari, 8 iesiri analogice si pana la 8 canale audio configurabile prin USB, ceea ce permite utilizatorului sa conecteze o multitudine de surse si destinatii, un lucru necesar in salile de conferinta moderne. Unitatea este „creierul” sistemului audio si are multiple functii pentru filtrarea, procesarea si directionarea semnalelor audio. GBC® este cel mai mare distribuitor Biamp in Romania si este certificat pentru instalarea si configurarea solutiilor Tesira.

Amplificatorul Extron XTRA™ Seria XPA 2002 cu putere de 1U, ofera 2 canale de 200 wati RMS pentru aplicatii de inalta impedanta, este amplificator calificat ENERGY STAR® cu tehnologie patentata CDRS™ (Class D Ripple Suppression) ce ofera sunet de inalta calitate. Datorita designului aparte se genereaza foarte putina caldura, facilitand racirea amplificatorului prin convectie.

Extron IPCP Pro 250 este un procesor de control versatil, de inalta performanta, proiectat pentru controlul AV. Procesorul dispune de standarde avansate de securitate si Gigabit Ethernet, care asigura compatibilitatea cu mai multe panouri tactile TouchLink® Pro folosind o infrastructura de retea standard. IPCP Pro 250 este o alegere ideala pentru controlul mai multor dispozitive si a tipurilor de semnal de control intr-un sistem AV.

Sistemul audio profesional implementat de GBC® in departamentul UNESCO din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, vine in completarea solutiei de videoconferinta multiutilizator compusa din:
✔ Sistem multipoint de videoconerinta Aver cu zoom total 18x, asistenta WebRTC, H.323, SIP si Skype for Business
✔ Display profesional Sony BRAVIA cu rezolutie 4K, tehnologie de procesare 4K X-Reality™ PRO de la Sony si tehnologie TRILUMINOS Display pentru culori vibrante
✔ Soft TEOS Connect cu screen mirroring rapid, screen sharing si instalare rapida fara cabluri
✔ Priza de masa EXTRON TLP Pro 725C cu touchpanel de 7'' si rezolutie 1024x600, ecran Gorilla Glass® rezistent la zagrieturi, difuzor incorporat si cablu Ethernet.

Pentru ca educatia este domeniul ce  trebuie sa fie mereu in pas cu tehnologia, GBC, prin solutiile digitalizate de predare si invatare implementate in departamentul UNESCO din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, sustine educatia interactiva, usurarea procesului educational si faciliteaza comunicarea dintre profesori si cursanti.

Parteneriat de durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.