Castelul Iulia Hasdeu

Vizitatorii care trec pragul castelului Iulia Hasdeu devenit astazi muzeu, pot admira portretele membrilor familiei Hasdeu, obiectele familiei, fotografii si documente originale, mobilierul vechi de peste un secol, manuscrise si colectii ale revistelor conduse de marele filolog ori la care acesta a colaborat, editii princeps ale cartilor savantului, precum si tablouri valoroase semnate de pictori renumiti precum Sava Hentia, Nicolae Grigorescu, G.D. Mirea sau Diogene Maillart.

Experienta de vizitare memorabila


Muzeul a fost construit pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la 18 ani de tuberculoza si care a fost si primul roman care a absolvit facultatea Sorbona din Paris. Iulia Hasdeu a fost un copil precoce care a lasat in urma o adevarata comoara literara compusa din proza si teatru in limba franceza.

Moartea prematura a unicului sau copil, l-a marcat profund pe Bogdan Petriceicu Hasdeu si i-a deschis interesul pentru enigmatica lume spirituala, initiind un adevarat cult pentru spiritul fiicei sale. Punctul de pornire pentru cele doua monumente inchinate memoriei fiicei sale, sunt mesajele pe care savantul le primește in cadrul sedintelor de spiritism organizate de acesta.

Prin instalarea sistemelor de audio ghid preinregistrat, GBC® a venit in intampinarea nevoii primariei Campina de a duce la un alt nivel vizitele in cadrul muzeului Iulia Hasdeu si de a imbina bogatia culturala cu cea tehnologica.

Sistemul de audio ghid preinregistrat XPerience RSF, reprezinta o tehnologie avansata cu costuri operationale reduse. Sistemul Xperience RSF dispune de tehnologii avansate de bi-directional RF triggering si sincronizare fara fir cu colectii video, functie Trivialization pentru exterior si timp de inregistrare de 48 pana la 72 de ore. XPerience RSF este solutia ideala pentru Muzeul Iulia Hasdeu deoarece este foarte usor de folosit, are ghid vocal pentru instructiuni, difuzor incorporat, conector pentru casti, sincronizare on-demand pentru video si functie statica fara fir.

Datorita compresiei foarte bune a continutului, dispozitivele XPerience RSF pot functiona cu aceleasi doua baterii standard pe o perioada de pana la un an. Mai mult decat atat, aceste sisteme suporta configurarea unui numar nelimitat de inregistrari in limbi diferite si ofera vizitatorilor o experienta de vizitare memorabila.

Ghidul audio preinregistrat poarta vizitatorii pas cu pas prin incaperile muzeului ca intr-o poveste incepand cu biroul Iuliei Hasdeu, unde se afla masa de corespondenta adusa de la Paris, continuand prin dormitorul zugravit cu cale (floarea sa preferata), trecand prin toate cele 300 de exponate ale muzeului, fiecare fiind o fila importanta din viata Iuliei Hasdeu si a tatalui sau, ambii, la randul lor fiind parti importante din istoria culturii romanesti.

Puteti descarca aici un esantion de sunet pentru un mesaj pre-inregistrat de ghid audio.

Parteneriat de durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.