Alstom Transport Romania

Unul dintre liderii globali in domeniul transporturilor, compania Alstom dezvolta si comercializeaza sisteme integrate ce ofera fundatii durabile pentru viitorul transporturilor. Alstom furnizeaza o gama completa de echipamente si servicii, de la trenuri de mare viteza, metrou, tramvaie ori autobuze, pana la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructura, semnalizare si solutii de mobilitate digitala.

Solutii moderne de control pentru Magistrala 5 a retelei de metrou din Bucuresti


Alstom Transport Romania s-a ocupat de centralizarea electronica a Magistralei 5 a retelei de metrou bucurestean, realizand astfel cel mai modern sistem de control si management al traficului din Romania. Pentru acest proiect, Alstom a ales compania noastra drept partener pentru furnizarea solutiei de video wall si control inclus. Astfel, ne-am ocupat de proiectarea, design-ul si implementarea solutiei de video wall ce va fi folosita pentru dispecerizarea magistralei M5 si urmarirea trenurilor ori a diferitelor defectiuni de linie ce pot aparea.

Solutia propusa a constat dintr-un video wall compus din 5 ecrane D-LED Samsung, ce ofera luminozitate ridicata si precizie fara egal a culorilor, dispunand de o rama de doar 3,5 mm, pentru un aspect cat mai uniform.

Fiind un video wall de control pentru dispecerizare destinat domeniului transportului in comun din capitala Romaniei, garantia functionarii fara repros 24/7 este un aspect deosebit de important, indeplinit cu succes de echipamentele Samsung.

Pentru o functionare impecabila a video wall-ului, am ales sa integram solutia de control Datapath, creata pentru medii ce impun performanta si fiabilitate ridicate. Controller-ul Datapath ofera solutii pentru control rooms, instalatii militare, operatiuni logistice, suite de securitate si multe alte aplicatii de comanda si control. Echipamentul permite afisarea surselor video fizice si IP la scara medie si mare pe video wall, operatorii putand urmari orice sursa pe un singur ecran sau pe mai multe planuri de ecran.

Cu functie de reducere a temperaturii, pentru evitarea supraincalzirii sistemului, controller-ul Datapath reprezinta solutia perfecta pentru spatiile ce presupun utilizare intensiva, 24/7, cum este si cazul de fata, ce presupune monitorizarea si controlul traficului pe Magistrala 5 a retelei de metrou din Bucuresti.

Software-ul Datapath WallControl 10 ofera interfata necesara pentru a gestiona rapid si eficient orice tip de video wall, de orice dimensiune, in timp real, permitand controlul facil al surselor de iesire, cum ar fi fluxurile IP, capturile video si aplicatiile locale, chiar si pentru cele mai elaborate si complexe scenarii de video wall. Acesta decodeaza pana la 8 fluxuri IP si dispune de o interfata web ce permite operatorilor sa se conecteze pentru a controla video wall-ul folosind orice tip de browser compatibil, de pe orice tip de dispozitiv: laptop, tableta, telefon.

Proiectul, in valoare de 40 mii euro, a presupus inclusiv mobilierul tehnic, creat special de catre echipa de tehnicieni GBC pentru a veni in intampinarea nevoilor camerei de control a Magistralei M5. Astfel, intreagul spatiu este creat folosind tehnologii si design modern si practic in acelasi timp. Forma mobilierului este sincronizata cu cea a video wall-ului, creand astfel uniformitate, iar aspectele cele mai importante pe care le-am avut in minte la crearea acestuia au fost multifunctionalitatea si ergonomia.

Parteneriat de durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.