Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian

Romatsa sau Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian este o institutie infiintata in anul 1992 si aflata sub aripa Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, care se ocupa de Managementul traficului Aerian. Sarcina principala a organizatiei este de a crea un mediu sigur de functionare a traficului aerian pe teritoriul Romaniei, in conformitate cu standardele internationale ale transportului aerian. In acest context, Romatsa, pe langa mijloacele tehnice necesare, asigura servicii de navigatie aeriana pentru utilizatorii spatiului aerian roman.

Simulator Turn de control aerian cu vizibilitate 360 grade


Pentru a face fata viitoarelor teste, compania a dorit inlocuirea vechilor echipamente de videoproiectie cu o serie noua si moderna, care sa redea o imagine in detaliu clara. Implementarea unei solutii de videoproiectie cilindrica, cu rolul de a simula un panou de control aerian, astfel incat cursantii sa poata exersa intocmai ca intr-un turn de control real.

Astfel, a fost nevoie de 10 echipamente de videoproiectie pentru a realiza imaginea 360 grade, iar Panasonic PT-VZ580 indeplineste in deplinatate cerintele. Continutul video este asigurat individual pe fiecare videoproiector prin cate o statie grafica, tot sistemul fiind controlat de la distanta prin intermediul unui server pe care ruleaza si aplicatia centrului de comanda.

Functii dedicate acestui tip de proiectii

Echipamentele din seria profesionala portabila PT-VZ580 de la Panasonic sunt dotate cu functii speciale care asigura proiectiile in forma cilindrica cum ar fi Corner correction prin care se poate realiza o imagine de tip 360 grade.

O alta functie specifica echipamentelor din gama profesionala Panasonic este asigurata de software-ul Geometry Pro, prin care se pot realiza corectii cromatice si de suprapuneri de imagini.

Cu ajutorul sistemului de videoproiectie, alaturi de software-ul de simulare a traficului aerian, viitorii controlori de trafic aerian vor fi instruiti prin tehnologii avansate ce ofera un camp de vizualizare realist.

Imaginea clara si realista cu unghi de 360 grade, precum si usurinta in utilizare, determina operatorii sa lucreze cu placere in noul simulator. Ciclul de inlocuire a filtrelor este extins la 7000 ore, iar dupa acest timp filtrele pot fi spalate, reducand astfel cu mult costurile de intretinere.

Parteneriat de durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.